Μόλις 4% η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης με νέες πρώτες δόσεις στις Σέρρες- Απογοητευτικοί οι ρυθμοί εμβολιασμών


«Καμπανάκι» για περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και χαμηλό ποσοστό στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης «χτύπησε» η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής, καθιερωμένης ενημέρωσης.

Μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων που καταγράφουν απογοητευτικά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, είναι και αυτή των Σερρών.

Σύμφωνα με την κ. Παπαευαγγέλου, η εμβολιαστική κάλυψη με νέες πρώτες δόσεις έχει αυξηθεί κατά μόλις 4% σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, υψηλή νοσηρότητα, υψηλή θνητότητα και χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 55%, όπως είναι η Πέλλα, το Κιλκίς, η Πιερία, η Ημαθία, η Δράμα, οι Σέρρες και η Λάρισα.

Συνολικά στην επικράτεια η εμβολιαστική κάλυψη παρουσιάζει μια σημαντική αυξητική τάση, καθώς από το τέλος Οκτωβρίου μέχρι χθες διενεργήθηκαν σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εμβολιασμοί.

Όπως τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου, στο διάστημα αυτό 320.000 πολίτες άλλαξαν γνώμη και προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα, για να κάνουν την πρώτη δόση εμβολίου.

Κοινοποίηση