Κ. Μπούμπας: «Έντονες διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των πελατών από τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ»


Τις έντονες διαμαρτυρίες για τον αποκλεισμό των πελατών από τα πρακτορεία του «ΟΠΑΠ», στο πλαίσιο των νέων μέτρων κατά της πανδημίας, μετέφερε με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Σερρών της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Μπούμπας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως έχουμε πληροφορηθεί από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων “OΠΑΠ”» («ΠΟΕΠΠΠ») οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του “OΠΑΠ” διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό των πελατών των καταστημάτων τους, που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ («rapid» ή «PCR»), τονίζοντας ότι, αντίστοιχη απαγόρευση δεν ισχύει για τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της αγοράς. Σε ανοιχτή επιστολή της, η «ΠΟΕΠΠΠ» τονίζει ότι, ο κλάδος των πρακτορείων τους είναι, ίσως, ο πλέον πληττόμενος από την «πανδημία» και έχει λάβει ελάχιστη στήριξη από την Πολιτεία, παρά την υποδειγματική συμμόρφωση του με τα υγειονομικά μέτρα.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1) Προτίθεσθε να προχωρήσετε στην πρόβλεψη εναλλακτικών τρόπων λειτουργίας των καταστημάτων–πρακτορείων του “ΟΠΑΠ”, που θα επιτρέπουν την είσοδο και εξυπηρέτηση εντός των τελευταίων όλων των πολιτών, στα πλαίσια μιας «γρήγορης συναλλαγής»;
2) Θα επιτρέψετε την παραμονή στα καταστήματα του δικτύου του «ΟΠΑΠ» των πελατών που διαθέτουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους;
3) Θα λάβετε την αναγκαία πρόνοια να μετακυλιστεί το βάρος της ευθύνης τήρησης των μέτρων (π.χ. κατοχή και επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού) στους πελάτες καταναλωτές;».

Κοινοποίηση