Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Βισαλτίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό


Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας για την «Ετοιμότητα αντιμετώπισης Κινδύνων από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού ενόψει της χειμερινής περιόδου 2021 – 2022», σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

Την σύσκεψη χαιρέτισε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, δίνοντας τον λόγο στον Αντιδήμαρχο Υποδομών και Έργων και Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, Θοδωρή Βαδικόλια.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος ενημέρωσε πως ο Δήμος Βισαλτίας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και τόνισε την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π.Ε. Σερρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Σερρών, Κώστας Αργυρίου, παίρνοντας τον λόγο ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα λόγω του έκτακτου καιρικού δελτίου που έχει εκδοθεί και τον μεγάλο όγκο νερού που αναμένουμε την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη. Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα για την χειμερινή περίοδο και με επάρκεια σε αλάτι.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε πως η υπηρεσία του είναι σε ετοιμότητα και θα ανταποκριθούν σε περίπτωση ανάγκης με όποιο τρόπο μπορούν και όσα μέσα διαθέτουν. Κλείνοντας ο κύριος Παπαδόπουλος είπε πως η καλή συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας και την Περιφέρεια φέρνει αποτελέσματα. Ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Νιγρίτας, Χρήστος Δάρατζης, συμπλήρωση ότι ο χώρος τα οχήματα και το ανθρώπινο δυναμικό είναι πάντα στην διάθεση του Δήμου.

Τον λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος του 10ου Συντάγματος Στρατού, Χρήστος Γιουρούκος και ενημέρωσε για τα μέσα που μπορεί να διαθέσει ο στρατός. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Παπαθανασίου, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Αλεξάνδρα Καρρά και η πρόεδρος του Ζερβοχωρίου, Σουλτάνα Βασιλειάδου.

Κλείνοντας, ο Δήμαρχος Βισαλτίας, ευχαρίστησε όλους για την άριστη συνεργασία και άμεση ανταπόκρισή τους.

Κοινοποίηση