Mαθητής του Λυκείου Πεντάπολης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Μαθητών


Mαθητής του Γενικού Λυκείου Πεντάπολης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Μαθητών (Global Students Forum) των Σχολείων ASPnet UNESCO.

Το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης συμμετέχει, επί πέντε συνεχή έτη, στο δίκτυο των σχολείων ASPnet UNESCO. Τα σχολεία του δικτύου ΑSPnet UNESCO υλοποιούν προγράμματα, τα οποία υπηρετούν τις πανανθρώπινες αξίες που ο Οργανισμός της UNESCO έχει βάλει ως στόχο να υπηρετεί.

Στη διάρκεια των 5 ετών, το Γενικό Λύκειο Πεντάπολης υλοποίησε και παρουσίασε προγράμματα, τα οποία έφεραν στο σχολείο πλήθος επαίνων και τιμητικών διακρίσεων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το σχολείο μας είναι το μόνο σχολείο της Ελλάδας που κλήθηκε να παρουσιάσει το πρόγραμμά του, τόσο στο συμπόσιο των σχολείων της Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στο συμπόσιο των σχολείων της Αττικής.

Ως επιβράβευση της πολυετούς δράσης, ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Βίκτωρας- Στυλιανός Σουχίχ είναι ένας εκ των δύο μαθητών, που έχουν επιλεγεί για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Μαθητών, το οποίο διοργανώνει η UNESCO. Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί, 7-9 Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι μια πλατφόρμα συζητήσεων και ανταλλαγής απόψεων μαθητών και μαθητριών, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα εστιάσουν στην ανάπτυξη συνεργασιών ως παγκόσμιοι πολίτες, για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω κοινής τοπικής και παγκόσμιας δράσης.

Επιπλέον, οι μαθητές έχουν κληθεί να παρουσιάσουν, μέσω video, τις απόψεις τους για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής. Αποσπάσματα των μαθητικών video παρουσιάστηκαν στη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), που έγινε στη Γλασκώβη, από τις 31-10-2021 έως τις 12- 11-2021.

Συγχαίρουμε τον μαθητή μας για τη σημαντική αυτή διάκριση και για την εξαιρετική παρουσίαση απόψεων για την κλιματική αλλαγή, μέσω του video που απέστειλε στην Unesco, και ευχόμαστε να σταθεί άξιος εκπρόσωπος της χώρας μας, στο Παγκόσμιο Φόρουμ Μαθητών (Global Students Forum) των Σχολείων ASPnet UNESCO.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το video του μαθητή Βίκτωρα –Στυλιανού Σουχίχ για την κλιματική αλλαγή.

Κοινοποίηση