Εκτός αποζημιώσεων περισσότεροι από 100 Σερραίοι βαμβακοπαραγωγοί

(Φωτογραφία αρχείου)

Οργισμένοι και ανάστατοι είναι περισσότεροι από 100 βαμβακοπαραγωγοί της περιφερειακής ενότητας Σερρών, καθώς ενημερώθηκαν πως ο ΕΛΓΑ τους άφησε εκτός του πλαισίου αποζημιώσεων.

Βαμβακοπαραγωγοί από τον Προβατά, τη Μονοκκλησιά, την Άνω Καμήλα, το Μητρούσι και την Κουμαριά, ενημερώθηκαν- όπως καταγγέλλουν στο Infonews24- πως δεν δικαιούνται αποζημίωσης για τις ζημίες που υπέστησαν, σε σύνολο περίπου 1.500 στρεμμάτων, καθώς η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων ήταν η 1η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν μετά την 1η Δεκεμβρίου, προκάλεσαν ζημίες στις βαμβακοκαλλιέργειες, αλλά ο ΕΛΓΑ επικαλείται το καταστατικό του και το χρονικό όριο που θέτει, δηλαδή έως την 1η Δεκεμβρίου και «πετά» εκτός της διαδικασίας αποζημιώσεων περισσότερους από 100 βαμβακοπαραγωγούς.

Να τονίσουμε πως η περίοδος εκκοκκισμού, δηλαδή μέχρι πότε μπορούν να μαζέψουν το βαμβάκι από τα χωράφια, λήγει στα τέλη Ιανουαρίου 2022, με τους Σερραίους αγρότες να τονίζουν πως η κάλυψη από τον ΕΛΓΑ έπρεπε να είναι μέχρι τότε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και η κάλυψη λήγει δύο μήνες νωρίτερα.

Οι Σερραίοι αγρότες ζητούν, μιλώντας στο Infonews24, να αποκατασταθεί η αδικία που υφίστανται και να υπάρξει πολιτική παρέμβαση για το θέμα.

Κοινοποίηση