Σέρρες: Το… θέατρο του παραλόγου και του παράτυπου- Τραυματιοφορείς κι όχι πλήρωμα οδηγούν ασθενοφόρο;

(Φωτογραφία αρχείου)

Δεν φαίνεται να έχουν τέλος οι παρατυπίες, ίσως και παρανομίες (;), που σημειώνονται στο «όνομα» της πανδημίας, στο χώρο της υγείας.
Το πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρων, αλλά και οδηγών, είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ο νόμος το ορίζει ρητά και είναι αυστηρός. Μόνο όσοι έχουν την ειδικότητα του πληρώματος, έχουν το δικαίωμα να οδηγούν ασθενοφόρο.

Αυτή τη στιγμή, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Infonews24, το ασθενοφόρο που διαθέτει μέσω… σπόντας, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, το οδηγούν τραυματιοφορείς κι όχι πλήρωμα, κατά παράβαση του νόμου.

Τη συγκεκριμένη ειδικότητα φαίνεται να τη διαθέτουν περίπου 6-7 εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του νομού και φυσικά οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου φαίνεται να επικαλείται τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, καθώς σε περίπτωση περιστατικού, στο οποίο θα εμπλέκεται είτε το ασθενοφόρο, είτε το πλήρωμα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Η 4η ΥΠΕ, άραγε, γνωρίζει το θέμα κι αν ναι σε ποιες κινήσεις προτίθεται να προβεί;
Έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα εξιτήρια των ασθενών το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών κι όχι το ΕΚΑΒ; Κι αν ναι, γιατί;
Θα πρέπει για το θέμα να ενημερωθούν οι αρμόδιες αρχές και ίσως και ο Εισαγγελέας;

Να τονίσουμε πως το συγκεκριμένο ασθενοφόρο μετακινήθηκε από το Κέντρο Υγείας Νέας Ζίχνης, στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Μάλιστα, το θέμα της μετακίνησης του ασθενοφόρου είχε αναδείξει το Infonews24, στις 28 Απριλίου, με σχετικό ρεπορτάζ.

Κοινοποίηση