Στο ίδιο έργο θεατές οι κάτοικοι της Ροδόπολης-Μετέφεραν ηλικιωμένο με φορτηγάκι στο Κέντρο Υγείας

Με φορτηγάκι μεταφέρθηκε την περασμένη Κυριακή στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος δεν αισθανόταν καλά και λιποθύμησε τη στιγμή που προχωρούσε ανάληψη χρημάτων από το ΑΤΜ.

Πολίτες επικοινώνησαν με το 166 για να έρθει ασθενοφόρο να παραλάβει τον ηλικιωμένο, ο κοντινότερος σταθμός ΕΚΑΒ στην περιοχή είναι αυτός της Κοίμησης.

Στις εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Υγείας Ροδόπολης έχει ασθενοφόρο, ωστόσο εκεί τη στιγμή δεν υπήρχε οδηγός για να παραλάβει τον άνδρα.

Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου, στο Κέντρο Υγείας Ροδόπολης είναι χρόνιο και σοβαρό εδώ και πολλά χρόνια.

Το Infonews24 είχε αναδείξει το συγκεκριμένα θέμα πριν από ένα χρόνο και πιο συγκεκριμένα στις 18/7/2021 μάλιστα τότε είχε μιλήσει ο αντιδήμαρχος της περιοχής Στάθης Ζαπρίδης, επισημαίνοντας αρχικά πως η δημιουργία βάσης ΕΚΑΒ στην Κοίμηση ήταν λάθος, καθώς οι βάσεις θα πρέπει να δημιουργούνται σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως είναι η Ροδόπολη και η Μαυροθάλασσα.

«Αν γίνει ένα ατύχημα ή υπάρξει περιστατικό για τα οποία είναι απαραίτητο ασθενοφόρο, για να έρθει από την Κοίμηση θέλει 40 λεπτά και για να κάνει τη διακομιδή στο νοσοκομείο χρειάζεται ακόμη μία ώρα. Καταλαβαίνετε ότι ο χρόνος είναι πολύς. Συζητάω με τη Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και μου λέει ότι πολλές φορές χάνονται ζωές λόγω έλλειψης ασθενοφόρου,» δήλωσε ο κ. Ζαπρίδης, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως η μετακίνηση των οδηγών ασθενοφόρων στη βάση ΕΚΑΒ της Κοίμησης, δεν έγινε με νόμιμες διαδικασίες, τονίζοντας πως ο ίδιος έχει θέσει το θέμα της έλλειψης οδηγών, ακόμη και στον Εισαγγελέα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι 1 Δεκεμβρίου 2019 τραυματισμένος ποδοσφαιριστής είχε μεταφερθεί επίσης με ιδιωτικό βανάκι στο Κέντρο Υγείας καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Διαβάστε εδώ τι ακριβώς είχε συμβεί.

Ροδόπολη: Δεν υπήρχε ασθενοφόρο και μετέφεραν τον τραυματισμένο ποδοσφαιριστή με ιδιωτικό βανάκι (Φώτο)

Κοινοποίηση