Αρ. Παπαφωτίου: «Η δημοτική αρχή Σερρών αδυνατεί να διοικήσει με σοβαρότητα και ευθύνη τον Δήμο»


Της Αριάδνης Παπαφωτίου
Επικεφαλής «Δύναμης Σερραίων»

Αφού αρχικά επιχειρήθηκε υποβάθμιση της εκτροπής του Δημάρχου να διορίσει κατά παράβαση του νόμου ως Αντιδήμαρχο της παράταξής του μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ, ο κ. Χρυσάφης απολογήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο παραδεχόμενος την θεσμική του γκάφα, και έβγαλε ανίκανους τους στενούς του συνεργάτες και συμβούλους -αιρετούς και μη-, επειδή “δεν τον ενημέρωσαν σωστά για τον νόμο”!!!
Όλα αυτά ζωγραφίζουν το προφίλ της Δημοτικής Αρχής και την αδυναμία της να διοικήσει με σοβαρότητα και ευθύνη τον Δήμο. Δυστυχώς.

Η ΔΥΝΑΜΗ δεν συμμετείχε στην χθεσινή ανάδειξη μελών Δημοτικών Επιτροπών.
Ψηφίσαμε μόνο για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η επικεφαλής του συνδυασμού, έκανε την παρακάτω δήλωση κατά την συνεδρίαση:
Όπως και τον Ιανουάριο του 2020, ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την διαδικασία εκλογής μελών στις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.
Οι λόγοι είναι ίδιοι.

Εκλεγήκαμε με έναν νόμο που προέβλεπε ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ των Παρατάξεων.
Αντ’ αυτού και με εκ των υστέρων πολιτικές παρεμβάσεις σκοπιμότητας, οι Δήμοι διοικούνται με ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ που μεταφέρουν την εξουσία στις Επιτροπές, δίνουν πλαστές πλειοψηφίες σε εκλογικά αδύναμους Δημάρχους και αφαιρούν αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η στάση μας αυτή, είναι πράξη ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ σε όσα όλοι μας εδώ αποδεχτήκαμε ως προϋποθέσεις συμμετοχής μας στην εκλογές του 2019.

Κοινοποίηση