ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ο Γιώργος Ανδρέου

Ο Γιώργος Ανδρέου είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ο κύριος Ανδρέου έλαβε 8 ψήφους, ενώ ο Νίκος Πολοζιάνης δύο. Υποψηφιότητα κατέθεσε και η πρώην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καλλιόπη Ευαγγελίδου, η οποία δεν έλαβε κάποια ψήφο.

Σύμφωνα, με τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Σάββα Ρίζο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή 2 ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ και στη Μαρία Νάβαλη «Εντός πέντε ημερών δίνει ο Νόμος προθεσμία που μπορεί να υποβληθεί κάποια ένσταση. Στη συνέχεια η απόφαση πηγαίνει στο Υπουργείο Πολιτισμού για έγκριση». Ο κύριος Ανδρέου θα αναλάβει τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού διευθυντή 1η Φεβρουαρίου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης είχε «ανακοινώσει» τον κύριο Ανδρέου ως καλλιτεχνικό διευθυντή με συνέντευξή του στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» στις 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Την επόμενη ημέρα, ο κύριος Χρυσάφης μιλώντας στο Δίκτυο Τηλεόραση είχε χαρακτηρίσει άστοχη τη δήλωση του, μάλιστα είπε ότι «λέξη αυτή ότι έχουμε καλλιτεχνικό διευθυντή μπορεί να ήτανε άστοχη. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι υπάρχει πρόταση δική μου στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ. Η απόφαση θα παρθεί από το Δ..Σ. και είναι αυτό που θα ακολουθήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτό το νόημα είχε η ανακοίνωση».

Ο δήμαρχος Σερρών τόνισε επίσης ότι με τον κύριο Ανδρέου εδώ και καιρό είναι σε συζητήσεις. Σύμφωνα, με τον κ. Χρυσάφη ο κύριος Ανδρέου έχει τα χαρακτηριστικά για την πλήρωση αυτής της θέσης. «Η ανακοίνωσή μου προχθές είχε να κάνει με την πρότασή μου προς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ που είναι αυτό το αρμόδιο όργανο να πάρει την απόφαση για την συγκεκριμένη θέση».

 

Κοινοποίηση