Νοσηλεύτηκε για 47 ημέρες με κορονοϊό και μιλά στο Infonews24- Ποιο μήνυμα στέλνει

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Για 47 ολόκληρες ημέρες ζούσε με την αγωνία και «αντίκρισε» το θάνατο ουκ ολίγες φορές στους ασθενείς που ήταν μαζί τους.

Ο κ. Δημήτρης Π. από τη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από τις Σέρρες, νοσηλεύτηκε για 47 ημέρες στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, αφού- αν και εμβολιασμένος- ο κορονοϊός τον έπληξε βαριά, προκαλώντας του πρόβλημα στην καρδιά, αλλά και δύο πνευμονίες.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στο Infonews24, έπρεπε να περάσουν 3,5 εβδομάδες μέχρι να «βγει» αρνητικός στον κορονοϊό, ενώ εξιστορώντας τη σοβαρή περιπέτεια που βίωσε ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Για 25 μέρες έμεινα στο ‘κορονάδικο’- όπως το αποκαλούσαμε- και τις υπόλοιπες ήμουν στη μονάδα φροντίδας του νοσοκομείου, όπου οι άνθρωποι ‘επούλωσαν’ την πνευμονία και το πρόβλημα στην καρδιά που μου δημιούργησε ο κορονοϊός. Είδα πολλά άτομα ανεμβολίαστα να διασωληνώνονται και ηλικιωμένους να τους φέρνουν το βράδυ δίπλα μου και τα ξημερώματα να τους βάζουν σε σακούλες».

Το μήνυμά του ξεκάθαρο και στη φωνή του διακρίνεται η αγωνία:
«Όποιος αγαπάει την οικογένειά του και θέλει να αγκαλιάσει τα παιδιά του, να κάνει το εμβόλιο. Μόνο αυτό μας σώζει. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν. Έχω πολλούς φίλους ανεμβολίαστους. Δεν έχει κανένας δικαίωμα, ούτε η εκκλησία, ούτε γείτονας, ούτε κάποιος από το ίντερνετ, να τους αλλάξει γνώμη. Βλέπετε πως είναι η κατάσταση. Θέλω να παροτρύνω τον κόσμο να εμβολιαστεί. Εγώ έτσι ‘κρατήθηκα’ στη ζωή. Το προσωπικό όλο, γιατροί, νοσηλευτές κ.λπ. είναι πολύ κουρασμένο. Είναι ένας μοναχικός ‘πόλεμος’ αυτός που δίνεις. Είσαι μόνος σου στο χώρο, δεν έχεις κάποιον άνθρωπο δίπλα σου».

Κοινοποίηση