ΓΣΕΕ: «Όχι στις απολύσεις της Εnergean στα πετρέλαια Καβάλας»


Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας Εnergean, η οποία προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων στα πετρέλαια Καβάλας, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για απολύσεις, επειδή οι εργαζόμενοι όρθωσαν το ανάστημά τους και διεκδίκησαν το δίκιο τους.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει τα εξής:
«Η εταιρεία, απολύει αλλά και μηνύει τους εργαζόμενους με αναληθείς κατηγορίες για δυσφήμιση και δολιοφθορές με στόχο τον εκφοβισμό των υπολοίπων, τους οποίους προειδοποιεί ότι αν δεν σταματήσουν την επίσχεση εργασίας θα έχουν την ίδια τύχη με τους συναδέλφους τους.
Η Συνομοσπονδία απαιτεί από τη διοίκηση της Εnergean να αλλάξει ρότα εδώ και τώρα, να πάρει πίσω τις απολύσεις και να εγκαταλείψει τις αυταρχικές πρακτικές.
Οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια Καβάλας διεκδικούν το αυτονόητο. Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους αλλά σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους όσο και για την τοπική κοινωνία. Σ αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους. Είμαστε όλοι μαζί. Οι εργαζόμενοι έχουν επιδείξει υπευθυνότητα και επιζητούν λύσεις με αξιοπρέπεια και κοινωνική ευθύνη και αυτό πρέπει να γίνει».

Κοινοποίηση