ΣΥΡΙΖΑ Σερρών: Μέτρα για την ακρίβεια τώρα για να μείνει η κοινωνία όρθια

«Μέτρα για την ακρίβεια τώρα για να μείνει η κοινωνία όρθια» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Η νομαρχιακή επιτροπή κάνει λόγο για μέτρα-κοροϊδία που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο την απώλεια αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Η Ν.Δ., η παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα στο βωμό της διαφθοράς, της διαπλοκής, των κουμπάρων και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, συνεχίζει και σήμερα το καταστροφικό της έργο, οδηγώντας σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και φτωχοποίησης τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες. Λειτουργώντας ως παρατηρητής και προστάτης των καρτέλ στην αγορά ενέργειας, έχει προκαλέσει με την πολιτική της, τεράστιες αυξήσεις στα καύσιμα και το ηλεκτρικό ρεύμα. Αυξήσεις που συμπαρασύρουν σε πολύ μεγάλες ανατιμήσεις, στα τρόφιμα και στα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης, με αποτέλεσμα το εισόδημα των εργαζομένων και των νοικοκυριών κυριολεκτικά να εξανεμίζεται χωρίς να καλύπτει ούτε στοιχειώδεις ανάγκες.

Τα μέτρα – κοροϊδία που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι παρά μια επανάληψη της επιδότησης της αισχροκέρδειας για τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, μια ανεπαρκής επιδότηση για κάλυψη μικρού μέρους των αυξήσεων στη βενζίνη για ένα τρίμηνο και ένα επίδομα που δεν μπορεί να καλύψει ούτε στο ελάχιστο την απώλεια αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Απαιτούνται ΑΜΕΣΑ δραστικά μέτρα τώρα:

 Πλαφόν στις τιμές ρεύματος και φυσικού αερίου.

 Ρύθμιση της αγοράς ενέργειας, φορολόγηση των υπερκερδών και αναδιανομή τους στην κοινωνία.

 Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης καυσίμων.

 Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

 Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα διατροφής. Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως το μόνο που μπορούν οι πολίτες να περιμένουν είναι ψέματα, προπαγάνδα, ακρίβεια και εξυπηρέτηση των καρτέλ.

Πρέπει να φύγει άμεσα πριν διαλύσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά..

Κοινοποίηση