Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε η 25η Μαρτίου στην πόλη των Σερρών (Φωτογραφίες)


Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Την 25η Μαρτίου, ο απανταχού Ελληνισμός γιορτάζει και πανηγυρίζει μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την ανάσταση του γένους. Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε και στις Σέρρες η εθνική μας επέτειος. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου.

Αμέσως μετά έγινε η κατάθεση στεφανιών, στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έκλεισε με την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητικών τμημάτων, των πολιτιστικών συλλόγων και φυσικά των τμημάτων του στρατού και της αστυνομίας, που «έκλεψαν» και το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών, που κατέκλυσαν την οδό Κ. Καραμανλή.

Το 1821 είναι για τον Ελληνισμό, ανεκτίμητο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ίδια η προσωποποίηση της δόξας. Μαρτυρεί την ακατάλυτη δύναμη της φυλής μας, την ζωτικότητα και το σφρίγος της. Την 25η Μαρτίου του 1821, γράφτηκε μία από τις λαμπρότερες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς υπό τον Τουρκικό ζυγό, σηκώθηκε το λάβαρο της επανάστασης και οι Έλληνες πολέμησαν, έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, για να ζήσουν ελεύθερες οι επόμενες γενιές.

Κοινοποίηση