Σέρρες: Αντιπολεμική συναυλία από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ Σερρών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική συναυλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου ,στην πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες .

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη παρά τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Το κοινό, συμμετείχε ενεργά , τραγουδούσε και χειροκροτούσε με συγκίνηση στο κάθε τραγούδι που υμνούσε την ειρήνη, τη ζωή , την αλληλεγγύη , τον άνθρωπο .

Το κεντρικό σύνθημα «αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο» που ήταν πίσω από την ορχήστρα έδωσε τον τόνο της συναυλίας, τον σκοπό , το ότι είναι χρέος όλων να παλεύουν για το δίκιο και την βελτίωση της ζωής του καθημερινού ανθρώπου σύμφωνα με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει σήμερα η κοινωνία μας σε όλους όσοι σκληρά εργάζονται.

Δεν υπήρξε κανείς από τους περαστικούς που δε κοντοστάθηκε να ακούσει τους τραγουδιστές, να συζητήσει, να χαιρετήσει για την πρωτοβουλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ώστε να ακουστούν ωραία μελωδικά αντιπολεμικά τραγούδια και όχι μόνο.

Στο χαιρετισμό της, η γραμματέας της ΤΕ Σερρών, Αλεξία Μπούμπα, επεσήμανε τους κινδύνους που δημιουργούνται στον ελληνικό λαό με την ενεργό εμπλοκή της κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μίλησε και για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και την δυσκολία να τα βγάλουν πέρα οι λαϊκές οικογένειες. Εξέφρασε την ανάγκη για αποδέσμευση της χώρας από τους πολεμικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να σταματήσει τώρα η εμπλοκή μας στον πόλεμο, αλλά και το ότι σήμερα χρειάζεται να διαλέξουμε το στρατόπεδο των λαών και όχι των ληστών, αναδεικνύοντας με όλους τους τρόπους την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό και ρωσικό λαό ξεχωρίζοντάς τους από τις καπιταλιστικές εκμεταλλευτικές κυβερνήσεις τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε το μουσικό αφιέρωμα με αντιπολεμικα τραγούδια και τραγούδια που υμνούν τις πανανθρώπινες αξίες . Οι υπέροχες φωνές όλων των τραγουδοποιών κατάφεραν να συγκινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλο το κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία.

Η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ και το Τ.Σ. της ΚΝΕ ευχαριστούν θερμά όλους τους μουσικούς και τεχνικούς που αφιλοκερδώς, χωρίς δεύτερη σκέψη, προσφέρθηκαν και οργάνωσαν οι ίδιοι τη συναυλία. Επίσης ευχαριστούν πολύ και τους τραγουδιστές που όλοι τους ήταν καταπληκτικοί!!!

Κοινοποίηση