Το μήνυμα του Π. Σπυρόπουλου για την επέτειο της έναρξης των μαχών στα οχυρά


Το μήνυμά του για την επέτειο της έναρξης των μαχών στα οχυρά, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος:
«Συμπολίτες μου,
Σερραίες και Σερραίοι,
Σαν σήμερα, πριν 81 χρόνια, η Πατρίδα μας δέχθηκε την δεύτερη ύπουλη και ιταμή επίθεση από τις δυνάμεις της ναζιστικής Γερμανίας. Έτσι, η Ελλάδα έγινε η μόνη χώρα, που διεξήγε πολεμικές επιχειρήσεις, σε δύο μέτωπα ταυτόχρονα, εναντίον και της φασιστικής Ιταλίας και της ναζιστικής Γερμανίας.
Η ηρωική αντίσταση και η πατριωτική αυτοθυσία των υπερασπιστών της Γραμμής Μεταξά, που αναγνωρίσθηκε ακόμη και από τους εχθρούς μας, ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας, στους ζοφερούς καιρούς μας, που το φάντασμα του πολέμου στην ήπειρό μας ξαναζωντάνεψε μετά την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στα εδάφη της Ουκρανίας.
Παράδειγμα, ταυτόχρονα όμως και μάθημα ότι η εθνική ανεξαρτησία, η ελευθερία και η ακεραιότητα της Πατρίδας μας, τελικά η ίδια η Δημοκρατία, απαιτούν συνεχή εγρήγορση, προετοιμασία και επαγρύπνηση.
Η τιμή ανήκε και ανήκει σε εκείνους, που υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την εθνική αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα της χώρας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη των πολεμιστών των Οχυρών!».

Κοινοποίηση