Ο Λ. Αβραμάκης στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μάχη και τα θύματα των Οχυρών του Ρούπελ


Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη μάχη και τα θύματα των Οχυρών του Ρούπελ παραβρέθηκε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα συμπληρώνονται 81 χρόνια από την ολοκλήρωση της ηρωικής μάχης των ελληνικών στρατευμάτων με την παντοδύναμη στρατιωτική μηχανή της ναζιστικής Γερμανίας επί της γραμμής Μεταξά στο Οχυρό του Ρούπελ. Η μάχη που ξεκίνησε την 6η Απριλίου του 1941, ολοκληρώθηκε πέντε μέρες μετά, με την κατάληψη του οχυρού από τις δυνάμεις του Χίτλερ.
Ο ηρωικός αγώνας των ολιγάριθμων Ελλήνων στρατιωτών ενάντια στην ισοπεδωτική ναζιστική δύναμη αποτέλεσε παράδειγμα ηρωισμού και μαχητικότητας για όλο τον κόσμο. Ακόμη κι ο Γερμανός αξιωματικός, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων που κατέλαβαν το οχυρό, συνεχάρη τους Έλληνες στρατιώτες για την ανδρεία και την αυτοθυσία τους.
81 χρόνια μετά θυμόμαστε το παράδειγμα των Ελλήνων ηρώων που δεν δείλιασαν μπροστά στον παντοδύναμο εισβολέα για να προστατέψουν την πατρίδα τους.
Θυμόμαστε όλους αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την επέλαση του Χίτλερ. Δεν ξεχνάμε, όμως, και τη θηριωδία του πολέμου, τους εκατομμύρια νεκρούς, τα κρεματόρια, την πείνα, τα δεινά που φέρνει η εισβολή κι ο πόλεμος.
Σήμερα που ένας άλλος πόλεμος μαίνεται στη γειτονιά μας, δεν μπορούμε παρά να ζητάμε την κατάπαυση του πυρός και την αποκατάσταση της ειρήνης διεθνώς. Για να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα μέρες σαν και αυτές του Β΄Παγκόσμιου Πολέμου.
Τιμούμε τους ήρωές μας, το αίμα που έχυσαν για την πατρίδα. Δεν ξεχνούμε, όμως, τα δεινά και την καταστροφή που φέρνει ο πόλεμος. Δεν ξεχνάμε τη σημασία της ειρήνης».

Κοινοποίηση