Ατύχημα στα διόδια Λαγκαδά- ΙΧ «σφήνωσε» μεταξύ προστατευτικού και νταλίκας

(Στιγμιότυπο από το σημερινό ατύχημα)

Ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι, στα διόδια Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με «μέτωπο» προς Σέρρες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα ΙΧ που κινούνταν σε λωρίδα πληρωμής, την τελευταία στιγμή άλλαξε λωρίδα και επιχείρησε να εισέλθει στο e-pass.

Μόνο που εκείνη τη στιγμή κινούνταν μία νταλίκα, η οποία μάλιστα φαίνεται να μετέφερε εύφλεκτα υλικά και ήταν αδύνατο να προλάβει να σταματήσει.

Αποτέλεσμα ήταν το ΙΧ να «σφηνώσει» μεταξύ του προστατευτικού και της νταλίκας.

Το Infonews24 άπειρες φορές επεσήμανε τον κίνδυνο που ελλοχεύει εξαιτίας της προχειρότητας και της κακοτεχνίας του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων.

Τη στιγμή που ένας τεράστιος όγκος οχημάτων κινείται στο συγκεκριμένο δρόμο καθημερινά, μόλις τρία κουβούκλια, εκ των οποίων το ένα είναι e-pass, λειτουργούν και εξυπηρετούν χιλιάδες οδηγούς.
Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του Infonews24 στις 3 Οκτωβρίου 2021, στο οποίο αναφέραμε- μεταξύ άλλων- τα εξής:
«Στον αυτοκινητόδρομο, όπου αναπτύσσονται υψηλές ταχύτητες, ξαφνικά οι οδηγοί αναγκάζονται να κινηθούν σε λιγότερες λωρίδες, μόνο τρία κουβούκλια υπάρχουν, εκ των οποίων το ένα, το μεσαίο είναι για το e-pass, οπότε επικρατεί μία προσωρινή σύγχυση, οδηγοί αλλάζουν αιφνιδιαστικά λωρίδες, γιατί ο χώρος είναι στενός και ο χώρος του e-pass τους μπερδεύει και τους αποπροσανατολίζει.
Φυσικά, η λειτουργία των διοδίων τόσο προς Σέρρες, όσο και προς Θεσσαλονίκη, ‘πάνω’ στη στροφή και σε ένα δρόμο που παρουσιάζει μεγάλη κίνηση οχημάτων, αλλά και οι οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, μόνο με ένα ‘έγκλημα’ μπορεί να παρομοιαστεί.
‘Θα σκοτωθεί κόσμος’ δήλωσαν αγανακτισμένοι οδηγοί στο Infonews24, που ζητούν ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα για το θέμα».

Κοινοποίηση