Σέρρες: Αγανακτισμένος ο Γ. Μπαλίτης από το «μπαράζ» κλοπών και διαρρήξεων στην επιχείρησή του (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Οργισμένος και αγανακτισμένος εμφανίσθηκε ο γνωστός, Σερραίος επιχειρηματίας Γιάννης Μπαλίτης, που «έπεσε» θύμα κλοπής για μία ακόμη φορά.

Σύμφωνα με το χθεσινό ρεπορτάζ του Infonews24, ο κ. Μπαλίτης προχθές το απόγευμα, στάθμευσε το όχημά του στον αύλειο χώρο της βιομηχανίας του και άφησε για ελάχιστο χρόνο την πόρτα ανοιχτή, προκειμένου να ξεφορτώσει κάποια εργαλεία.

Εκείνη την ώρα, όμως, άγνωστος-οι, βρήκαν την ευκαιρία και έκλεψαν μέσα από το όχημα του κ. Μπαλίτη, το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά και προσωπικά έγγραφα.

Ο ίδιος, σήμερα επιβεβαίωσε την είδηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για την 22η κλοπή από το χώρο της επιχείρησης, που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια.

«Βρήκαν την ευκαιρία, λόγω δικού μου λάθους, να αφαιρέσουν το τσαντάκι μέσα από την αυλή του εργοστασίου, με αρκετά μεγάλο ποσό και προσωπικά έγγραφα. Άφησα το αυτοκίνητο ανοιχτό στην αυλή του εργοστασίου και ζήτημα να έλειψα λίγα δευτερόλεπτα για να αφήσω κάτι εργαλεία και εκείνη την ώρα περνούσε ο συγκεκριμένος που αφαίρεσε το τσαντάκι. Το αντιλήφθηκα μετά από μερικά λεπτά και είχε ήδη εξαφανισθεί» υπογράμμισε ο Σερραίος επιχειρηματίας εξιστορώντας τι ακριβώς συνέβη.

Ο κ. Μπαλίτης απέδωσε τα εύσημα στους αστυνομικούς των Σερρών, τονίζοντας πως ενδιαφέρθηκαν αμέσως και ανέφερε μάλιστα πως φαίνεται ότι η σύλληψη του συγκεκριμένου έχει δρομολογηθεί, ενώ δεν δίστασε να αποδώσει και ευθύνες για την κατάσταση:
«Να στείλω τα χαιρετίσματά μου στους τότε δημάρχους που έκαναν γκέτο την περιοχή μας. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στα ίχνη του και νομίζω ότι είναι από τις καλύτερες της χώρας. Κάποιοι τα βάζουν με τους εισαγγελείς, οι οποίοι δεν φταίνε. Φταίνε αυτοί που νομοθετούν, οι οποίοι πολύ εύκολα το 2009 ψήφισαν κατά πλειοψηφία να συλλαμβάνονται οι επιχειρηματίες που έχουν οφειλές στο δημόσιο και να οδηγούνται στις φυλακές. Δεν μπορούν να επιβάλλουν αντίστοιχες ποινές για όποιον συλλαμβάνεται σε ξένη περιουσία; Πιστεύω ότι αν θέλουν μπορούν να το λύσουν».

Ο Σερραίος επιχειρηματίας δήλωσε αγανακτισμένος από την κατάσταση, καθώς- όπως είπε- τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί στην επιχείρησή του 22 κλοπές και διαρρήξεις, με συνολική ζημία και απώλειες σε χρήματα και μηχανήματα, που «αγγίζουν» τις 25 χιλιάδες ευρώ:
«Έχω αγανακτήσει. Δεν σας κρύβω ότι 22 κλοπές με τα χρήματα και τα μηχανήματα που μας αφαίρεσαν, αγγίζουν τις 25 χιλιάδες ευρώ. Εμείς εδώ είμαστε ο εύκολος στόχος. Έχουμε ‘οπλίσει’ το κτίριο σαν… αστακό. Οι συναγερμοί είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους. Να μας πουν στις πόσες ληστείες έχω δικαίωμα να αντεπιτεθώ στον κλέφτη;».

Κοινοποίηση