Στις κάλπες οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σερρών ενόψει του συνεδρίου της ΠΟΕΔΗΝ (Βίντεο)


Στις κάλπες προσήλθαν χθες, 13 Απριλίου 2022, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σερρών «Άγιος Λουκάς», προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους που θα συμμετέχουν στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.

Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 24 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου.

Συγκεκριμένα ψήφισαν 480 και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
1) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΟΖΟΜΕΝΩΝ 263 (6 ΕΔΡΕΣ)
2) ΣΥΝΔΥΑΣΜΌΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 135 (3 ΕΔΡΕΣ)
3) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ (0 ΕΔΡΕΣ) ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ 31
4) ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ 36 (1 ΕΔΡΑ)
ΛΕΥΚΑ 6
ΑΚΥΡΑ 9
ΕΓΚΥΡΑ 465

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σερρών «Άγιος Λουκάς» Γιάννης Αγοραστός υπογράμμισε πως οι αντιπρόσωποι μεταφέρουν τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στα κεντρικά και ακολούθως η Ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει λύσεις, μέσω των συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία, αλλά και με τη διοργάνωση κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, ένα βασικό πρόβλημα που αφορά σε όλους τους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή, είναι η ένταξη του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με τον ίδιο να προσθέτει χαρακτηριστικά: «Βλέπετε τι βιώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια με τον Covid19. Δυστυχώς μέχρι στιγμής έχουμε μόνο το χειροκρότημα και θέλουμε φέτος, το έτος 2022 πραγματικά να δούμε τους εργαζόμενους, αυτοί που διορίστηκαν πριν το 2011 να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Κοινοποίηση