Λ. Αβραμάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και θα βγάλει τη χώρα και από αυτή την πολύπλευρη κρίση»


Με αφορμή το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:
«Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δίνει το έναυσμα για την αναγκαία κινητοποίηση όλων των προοδευτικών δυνάμεων ώστε να σχηματιστεί το δυνατόν γρηγορότερα μια προοδευτική κυβέρνηση που με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής δικαιοσύνης θα αναλάβει το έργο εξόδου από την κρίση και ανοικοδόμησης της κοινωνίας και της οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης στη βάση του προοδευτικού προγράμματός του θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες:
– Μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων που έχουν δει από την έναρξη του ράλι της ακρίβειας οι καταναλωτές, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, επαναφορά της ΔΕΗ σε δημόσιο έλεγχο και σε στρατηγική υπεράσπισης της κοινής ωφέλειας και όχι της αύξησης των κερδών των μετόχων της, φορολόγηση των υπερκερδών στην ενέργεια και απόδοσή αυτών στους καταναλωτές.
– επαναφορά όλων των ρυθμίσεων που κατήργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη (αιτιολογημένη απόλυση, οκτάωρο, συλλογικές συμβάσεις και επαναφορά των διαπραγματεύσεων, επανίδρυση του ΣΕΠΕ, θέσπιση αυστηρών κανόνων που θα βάζουν φραγμό στην ασυδοσία των απολύσεων, του ελαστικού ωραρίου και της μαύρης εργασίας). Σταδιακή εφαρμογή του 35άωρου χωρίς μείωση των αποδοχών.
– Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και του Αγροτικού κόσμου. Άμεση ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν στη περίοδο της πανδημίας με διαγραφή μέρους της ονομαστικής τους αξίας και τουλάχιστον 120 δόσεις για το υπόλοιπο. Ενεργοποίηση ισχυρών χρηματοδοτικών προγραμμάτων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και αγρότες, και ιδιαίτερα για προγράμματα μικροπιστώσεων.
– Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους: Ενίσχυση της υγειονομικής περίθαλψης για όλους με ένα Νέο ΕΣΥ. Πολλαπλασιασμός των δομών πρωτοβάθμιας υγείας από τις 127 που λειτουργούν σήμερα στις 380 σε όλη τη χώρα. Επαναφορά της 13 ης σύνταξης που κατήργησε η κυβέρνηση της ΝΔ για να χρηματοδοτήσει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
– Ενίσχυση της Δημόσιας Παιδείας που θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει τη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τις αναγκαίες προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών και θα απλοποιήσει τη δυνατότητα πρόσβασης στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, θεσπίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση σε όσα ΑΕΙ η ζήτηση και οι προσφερόμενες θέσεις το επιτρέπουν.
Πρόγραμμα για το δικαίωμα των νέων στη στέγη με ισχυρή δημόσια στήριξη στα νέα ζευγάρια, με τη δημιουργία μιας τράπεζας στέγης και συνδυασμένες παρεμβάσεις ώστε να αποκτήσουμε σημαντικό απόθεμα κατοικιών προς διάθεση σε νέα ζευγάρια..
Οι πέντε αυτές άμεσες και βασικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα νομοθετηθούν και θα αρχίσουν να παράγουν θετικά αποτελέσματα για όλους τις πρώτες 100 μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα θα εκκινήσει και η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί η κοινωνία και η οικονομία στο νέο περιβάλλον ταυτόχρονα με την δημιουργία ενός αξιόπιστου πλαισίου κοινωνικής προστασίας που θα διασφαλίζει ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω, κανείς δεν θα μείνει στο περιθώριο.
Σε αυτή τη βάση ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καλούμε τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις σε συνεργασία για την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών ζωής για όλους, για βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης όλων, για την διαμόρφωση των προϋποθέσεων που θα δημιουργούν νέο πλούτο, καινούριες θέσεις εργασίας και καλύτερες προοπτικές για όλους.
Απέναντι στη συνταγή χρεοκοπίας που εφαρμόζει η ΝΔ αντιπαραβάλουμε ένα πρόγραμμα προοδευτικής, βιώσιμης, ισόρροπης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης καλώντας σε συστράτευση το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων».

Κοινοποίηση