Συγκίνηση και δέος στην εκδήλωση για τον «Ήρωα του Μπέλες» Δημήτριο Ίτσιο στα Άνω Πορόϊα (Φωτογραφίες)


Σε κλίμα Εθνικής υπερηφάνειας και συγκινησιακής φόρτισης, υπό συνεχή βροχόπτωση, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του «Ήρωα πολέμου» Δημήτριου Ίτσιου στα Άνω Πορόϊα.
Πλήθος κόσμου, παρά τις αντίξοες συνθήκες τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Άνω Ποροΐων.

Ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας τον Δήμο, ενώ παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωάννης Τορουνίδης, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε Πετριτσίου Αντώνης Ζλατίντσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεωνίδας Νικολάου και ο επικεφαλής «Ένωση Σιντικής» Ιωσήφ Παναγιωτίδης. Τελετάρχης της όλης εκδήλωσης ανέλαβε η επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Ορίζοντες» Όλγα Φυταγκουρίδου.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης στεφάνι κατέθεσε η Βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, καθώς επίσης, έδωσαν τον παρών οι Βουλευτές Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου, Θεόφιλος Λεονταρίδης με το κόμμα της ΝΔ και Κωνσταντίνος Μπούμπας εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης.

Επιπλέον ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, που με τη σειρά του κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Δημήτριου Ίτσιου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του γιού του Δημήτριου Ίτσιου, που πλαισιωμένος με τον εγγονό του στάθηκαν απέναντι από το μνημείο του ήρωα προγόνου τους, δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να ξεσπάσει σε θερμά χειροκροτήματα.

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριος τέλεσε την επιμνημόσυνη δέηση ενώ στην συνέχεια παρέλασαν ο σύλλογος ιστορικής αναβίωσης του μουσείου Τσαρτσίδη, η ΕΠΟΜΕΑ, ο σύλλογος Σταρτσοβιτών, ο πολιτιστικός σύλλογος Ποντίων «Αργοναύτες» και οι έφεδροι αξιωματικοί Ν. Σερρών.

Αξίζει να αναφερθεί η πολύτιμη συνεισφορά στην εκδήλωση, της φιλαρμονικής Άνω Ποροΐων, που έδωσε περαιτέρω αίγλη στην άρτια διοργάνωση με τα εμβατήρια και την ηχητική υπόκρουση να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Κοινοποίηση