Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας
Αρνάκι και κατσικάκι θα είναι φυσικά, οι «πρωταγωνιστές» και το φετινό Πάσχα, αν και τα τραπέζια θα έχουν σαφώς λιγότερα άτομα, λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν.
Όπως δήλωσε στο Infonews24 η Ταμίας του Σωματείου Κρεοπωλών Σερρών Διαλεχτή Παυλάκη, η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι παραπάνω από ικανοποιητική, ενώ όσο πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, αυξάνεται περισσότερο.
Όσο για τις τιμές; Οι επιχειρηματίες προσπάθησαν να τις «συγκρατήσουν».
«Η κίνηση κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στο Πάσχα. Παρόλο που αυξήθηκαν τα πάγια έξοδα, όπως είναι η ενέργεια, όλοι οι συνάδελφοι προσπαθούν να κρατήσουν τις τιμές, για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες, προσφέροντάς τους και ποιότητα και καλή τιμή» ανέφερε η κ. Παυλάκη, με την ίδια να προσθέτει πως οι καταναλωτές στηρίζουν τα τοπικά κρεοπωλεία και τις τοπικές επιχειρήσεις.
Κατσίκι και αρνάκι έχουν, μεν, την… τιμητική τους, ωστόσο το κοτόπουλο πλέον είναι τα τελευταία χρόνια απαραίτητο συνοδευτικό στο πασχαλινό τραπέζι.
Τάρτες και τσουρέκια αλμυρά, κοτοσουβλάκι, κοκορέτσι κοτόπουλο, κοντοσούβλι κοτόπουλο, ρολά, εξοχικό, είναι μερικά από τα εδέσματα με κοτόπουλο, τα οποία μπορούν να απολαύσουν όσοι δεν είναι λάτρεις τους αρνιού ή του κατσικιού.
Η κ. Παυλάκη επεσήμανε πως φέτος οι αγορές σε αυγά ήταν πιο αυξημένη σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ έστειλε και τις δικές της ευχές: «Εύχομαι υγεία, ευτυχία, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση και επιτέλους να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα, όπως ήμασταν προ κορονοϊού».