Θ. Λεονταρίδης προς Υπουργό Υγείας: «Άμεση ανάγκη να ενισχυθεί με γιατρούς το Νοσοκομείο Σερρών» (Βίντεο)


Την ανάγκη να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με προσωπικό και κυρίως με γιατρούς, επεσήμανε ο Βουλευτής Σερρών της ΝΔ Θεόφιλος Λεονταρίδης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του εθνικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και άλλες διατάξεις».

Όπως ανέφερε ο κ. Λεονταρίδης, αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών λόγω συνταξιοδοτήσεων και λόγω μη ύπαρξης ενδιαφέροντος από γιατρούς ειδικοτήτων για θέσεις που προκηρύσσονται, όπως παραδείγματος χάριν αναισθησιολόγου, δεν γίνονται τα τακτικά χειρουργεία όπως πρέπει, γιατί υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας ο οποίος έρχεται από ένα άλλο νοσοκομείο. Οπότε, αναγκάζονται να αναζητήσουν νοσοκομείο της περιοχής της Θεσσαλονίκης όπου και εκεί βέβαια περιμένουν αρκετό διάστημα για να κάνουν κάποια χειρουργική επέμβαση.

«Πρέπει να βρεθούν λύσεις, γιατί οι περισσότεροι γιατροί προτιμούν τα μεγάλα αστικά κέντρα.
Πιστεύω ότι, με αυτό το νομοσχέδιο και με τις προσλήψεις που θα γίνουν, να υπάρχει τουλάχιστον, ενδιαφέρον και κίνητρα, ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία μας και να λειτουργήσει με πολύ καλύτερο ρυθμό το σύστημα υγείας και η πρωτοβάθμια και τα χειρουργεία στα νοσοκομεία» επεσήμανε ο Σερραίος Βουλευτής της ΝΔ.

Ο κ. Λεονταρίδης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο τόνισε πως με το νομοσχέδιο αυτό, θα παρέχονται στο άμεσο μέλλον αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους τους πολίτες και πως βασική μεταρρύθμιση είναι η καθιέρωση του προσωπικού γιατρού. Κάθε πολίτης αποκτά δωρεάν σύμβουλο υγείας. Έναν γιατρό, ο οποίος θα έχει τον ιατρικό του φάκελο, θα τον ενημερώνει και θα του δίνει τις απαραίτητες οδηγίες. Η επιλογή του γιατρού θα είναι αποκλειστικό προνόμιο του πολίτη και θα γίνεται μέσα από το σύστημα στο οποίο θα έχουν δηλώσει συμμετοχή οι γιατροί. Με τον προσωπικό γιατρό, κάθε πολίτης πλέον θα έχει πρόσβαση σε περισσότερους ειδικούς γιατρούς.

«Έτσι διευρύνονται οι παροχές υγείας για τον πολίτη. Υπάρχει επίσης πρόνοια, ώστε προσωπικό γιατρό να μπορούν να έχουν ακόμα και οι ανασφάλιστοι.
Οι υπηρεσίες που θα παρέχει ο προσωπικός γιατρός, περιλαμβάνουν τη διαχείριση των πλέον συχνών χρόνιων νοσημάτων, την υποστήριξη, τον προσανατολισμό και την καθοδήγηση των ασθενών και τη δημιουργία ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη.
Ο προσωπικός γιατρός με άλλα λόγια, είναι το στήριγμα των πολιτών σε θέματα υγείας. Σε αυτόν ο πολίτης θα απευθύνεται όταν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αυτόν θα συμβουλεύεται, από αυτόν θα παίρνει οδηγίες, κατεύθυνση, παραπεμπτικό για την επόμενη κίνηση στο σύστημα υγείας. Ο προσωπικός γιατρός θα παρέχει ολοκληρωμένη και συνεχή φροντίδα στο άτομο, με σκοπό την πρόληψη των ασθενειών και την προαγωγή της υγείας. Ο πολίτης θα μπορεί να επιλέγει ελεύθερα από τους γιατρούς που θα συμμετέχουν ως προσωπικοί γιατροί στην περιοχή που διαμένει. Αυτοί μπορεί να είναι γιατροί κέντρων υγείας, συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ ή και ιδιώτες γιατροί. Επίσης, αν βρίσκεται σε περιοχή όπου δεν υπάρχουν γιατροί θα μπορεί να επιλέξει και γιατρό από άλλη περιοχή και να τον συμβουλεύεται με τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού θα παρέχονται δωρεάν για τους πολίτες που έχουν εγγραφεί σε αυτόν» ανέφερε ο Σερραίος Βουλευτής της ΝΔ.

Κοινοποίηση