Αμφίπολη: Εκδήλωση ενημέρωσης πολιτιστική διαδρομή «VIA ΕGΝΑΤΙΑ»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Μαϊου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ροδολίβος η εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφίπολης σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα «ΟΨΟΜΕΘΑ εις Φιλίππους» και αφορά την πολιτιστική διαδρομή «VIA ΕGΝΑΤΙΑ».
Πρόκειται για μια πολιτιστική διαδρομή περιπατητικού τουρισμού που συνδέει την Αμφίπολη με την Καβάλα και διαπερνά όλη την αρχαία Εγνατία Οδό, μεγάλο τμήμα της οποίας διέρχεται από τον Δήμο Αμφίπολης.
Ομιλητές ήταν ο Ηλεκτ. Μηχανολόγος-ειδικός σε συστήματα χαρτογράφησης κ. Χατζηγεωργίου Δημήτρης με θέμα “Χαρτογραφώντας την Αρχαία Ρωμαϊκή οδό Via Egnatia από Άργιλο εώς Ακόντισμα”, η Αρχαιολόγος-ξεναγός κα Κόμσιου Αγγελική με θέμα “Ιστορικές αναφορές για την διαδρομή Via Egnatia” καθώς και ο Βοτανολόγος κ. Ζαλίδας Γιάννης παρουσιάζοντας τη “Μοναδική χλωρίδα περιοχής Παγγαίου” κατά μήκος της ιστορικής αυτής διαδρομής.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος ΔΣ κ. Κατσάρας Χαρίτων, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γάλλος Γιώργος και Παπαδόπουλος Λάζαρος, οι Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων Ροδολίβους, Πρώτης και Μ. Σουλίου, εκπρόσωποι των Ορειβατικών Συλλόγων Κορμίστας, Μ. Σουλίου και Πρώτης (σημαντική η συμμετοχή κ. Απόστολου Κόντα στην διοργάνωση της εκδήλωσης), τοπικοί επαγγελματίες και πλήθος πολιτών.
Συντονιστής της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Βίτσιος Δήμος ενώ σημαντικές οι παρεμβάσεις-τοποθετήσεις του Προέδρου των «ΟΨΟΜΕΘΑ» κ. Τσουρουκίδη Μπάμπη και του Δικηγόρου-Ιστορικού κ. Λυμπεράκη Θεόδωρου.
Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας προσπάθειας να ανοίξει ένας κύκλος εκδηλώσεων-συζητήσεων προβάλλοντας τον μοναδικό Φυσικό, Ιστορικό και Πολιτιστικό πλούτο του Δήμου.
Κοινοποίηση