Με επιτυχία το 1ο συνέδριο «Γυναίκα – Μητέρα, την ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους» (Βίντεο)

«Γυναίκα – Μητέρα, την ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους» ήταν ο τίτλος του 1ου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Σερρών το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου.  Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Ενθάρρυνσης των γυναικών με αφετηρία τις Σέρρες, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή από μια ομάδα επιστημόνων – γυναικών με επικεφαλής την δημιουργό του NowLetsPlay ® ™ Μαριάννα Αντωνακάκη.

Οι γυναίκες των Σερρών έδωσαν δυναμικό παρών και η αίθουσα του ξενοδοχείου κατακλείστηκε από κορίτσια, νέες γυναίκες, ηλικιωμένες, μητέρες και όχι μόνο. Γυναίκες κάθε ηλικίας, οι οποίες άκουσαν με προσοχή τους ομιλητές που ανέλυσαν επίκαιρα θέματα.

Προσκεκλημένοι ομιλητές του συνεδρίου ήταν:

-Η ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Πρόεδρο της ΜΚΟ «ΑΝΑΣΑ» κ. Ζέτα Δούκα, η οποία θα αναφερθεί σε θέματα ενδυνάμωσης των γυναικών και μάλιστα από την παιδική ηλικία, όπως περιγράφει στα σχετικά βιβλία της

-Ο Κλινικός Εμβρυολόγο, Διευθυντή Εργαστηρίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ. Μιχάλη Πελεκάνο, ο οποίος θα αναπτύξει θέματα υπογονιμότητας, τεχνητής γονιμοποίησης και κατάψυξης ωαρίων

-Η Κλινική Ψυχολόγο Δρ Άννα Κανδαράκη, η οποία θα αναφερθεί στο θέμα: Μητρότητα, επιθυμία ή υποχρέωση; Τα πολλά πρόσωπα της μητρότητας.

-Η δημιουργός του NowLetsPlay, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια και Συγγραφέα κ. Μαριάννα Αντωνακάκη, που θα θέσει το πλαίσιο του προγράμματος, επικεντρώνοντας στις σύγχρονες μητέρες, τις προκλήσεις τις ευκαιρίες και τη θετική γονεϊκότητα.

Στο 1ο συνέδριο το παρόν έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος στην ομιλία τους ανέφερε τα εξής: «Στην εκδήλωση «Γυναίκα- Μητέρα, η ηρωίδα με χίλιους ρόλους» που διοργανώθηκε σήμερα με επιτυχία, έπειτα από πρωτοβουλία της καλής συναδέλφου Φωτεινή Αραμπατζή Είναι γεγονός ότι στο Νομό μας, δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες εκδηλώσεις, και μάλιστα τόσο υψηλού επιπέδου, επικεντρωμένες στις γυναίκες. Είναι όμως πολύ σημαντικό, καθώς μπορούν να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση αντιλήψεων, στην αλλαγή πεποιθήσεων, στην άρση προκαταλήψεων αλλά και στην ουσιαστική ενθάρρυνση και ενδυνάμωση των γυναικών. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και κυρίως στις Σερραίες, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, που γέμισαν με την παρουσία τους τον χώρο».

Κοινοποίηση