Σέρρες: Απεργία των εργαζομένων στους Δήμους- Παρέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο Σερρών και τον Αντιπεριφερειάρχη (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας. Βασικό αίτημα της κινητοποίησης είναι η μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στους δήμους (εργαζόμενοι COVID-19, εργαζόμενοι ΕΣΠΑ που απασχολούνται σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κοινωνικές δομές, εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που έμειναν εκτός εργασίας, σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενοι που απασχολούνται συνεχόμενα σε εντολή δικαστικών αποφάσεων και στα προγράμματα Άθλησης για Όλους κ.ά.).

Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην ανακοίνωσή της ζητά την άμεση άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού «ώστε οι δήμοι να καλύψουν τα τεράστια κενά που αντιμετωπίζουν σε ανθρώπινο δυναμικό».

Στις Σέρρες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το δημαρχιακό μέγαρο των Σερρών. Οι δημοτικοί υπάλληλοι στη συνέχεια είχαν συνάντηση τόσο με τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη, όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο και τους παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Κοινοποίηση