«Ψαλίδι» 90% στον προϋπολογισμό της ΠΚΜ- Απ. Τζιτζικώστας από Σέρρες: «Εξοικονομούμε πόρους από άλλα προγράμματα» (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Μειωμένος κατά 90% είναι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δρόμων σε σχέση με άλλες χρονιές, όπως τόνισε από τις Σέρρες όπου βρέθηκε σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο Περιφερειάρχης αναφέρει ότι η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας εξοικονομεί πόρους από άλλα προγράμματα προκειμένου να αναβαθμιστεί τόσο το οδικό δίκτυο των Σερρών, όσο και της υπόλοιπης Περιφέρειας.

«Χρηματοδοτήσεις δεν υπάρχουν όπως υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε μείωση προϋπολογισμών για ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δρόμων της τάξεως του 90% σε σχέση με προηγούμενες χρονιάς, ωστόσο προσπαθούμε εξοικονομώντας από άλλα προγράμματα κι άλλες δράσεις να κατευθύνουμε πόρους για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου. Ένα οδικό δίκτυο ασφαλές είναι προφανές ότι βοηθάει όχι μόνο την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και τις ζωές των συμπολιτών μας. Εμείς σ’ αυτό δεν κάνουμε εκπτώσεις και προσπαθούμε όπου υπάρχουν προβλήματα στο οδόστρωμα να παρεμβαίνουμε» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας βρέθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Σερρών-Δράμας, εκεί που πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδόστρωμα για να επιβλέψει το έργο. «Με τις παρεμβάσεις που γίνονται οι μετακινήσεις των πολιτών θα είναι ασφαλέστερες» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλος και τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Καριπίδη.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο Τύμβος Καστά, με τον Περιφερειάρχη να ζητά από την Υπουργό επιτάχυνση των εργασιών.

Κοινοποίηση