Σέρρες: Αναβλήθηκε η υπόθεση του καθηγητή του πρ. ΤΕΙ που κατηγορείται για «φακελάκια»- «Στρουθοκαμηλίζει» το ΔΙΠΑΕ- Η απάντηση που άφησε άφωνο τον Δ. Χασάπη

Αναβλήθηκε για τις 22 Μαΐου 2023, η εκδίκαση της υπόθεσης του καθηγητή του πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρες), ο οποίος κατηγορείται ότι έπαιρνε «φακελάκια» από φοιτητές του προκειμένου να τους «περνάει» τα μαθήματά του. Η υπόθεση αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων της Θεσσαλονίκης.
Ο συγκεκριμένος καθηγητής, δέκα μήνες μετά τη σύλληψή του, είχε αποφυλακιστεί και η υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να εκδικαστεί στο Εφετείο Θεσσαλονίκης την περασμένη Δευτέρα 20 Ιουνίου.
Να θυμίσουμε πως για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2018 από τους «αδιάφθορους» της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω καθηγητής, καθώς και δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου, κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε υποθέσεις δωροληψίας εις βάρος σπουδαστών του ιδρύματος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής είχε κατηγορηθεί ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του, για να «περάσουν» τα μαθήματά του.
Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, επρόκειτο για σπουδαστές, τους οποίους «έκοβε» στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χασάπης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υπόθεσης, βάζοντας στο «στόχαστρο» και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), καθώς, όπως υποστηρίζει παραβρέθηκε στην εκδίκαση ως μάρτυρας κατηγορίας με δικά του έξοδα, αφού το ΔΙΠΑΕ αρνήθηκε να καλύψει τη μετακίνηση επειδή -όπως δήλωσε ευθαρσώς- δεν το αφορούσε!
Συγκεκριμένα, ο κ. Χασάπης ανέφερε:
Κοινοποίηση