Αθ. Μαλλιαράς: Ένας χρόνος στο «τιμόνι» του Επιμελητηρίου Σερρών


Ένα χρόνο στην προεδρία του Επιμελητηρίου Σερρών συμπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες ο Αθανάσιος Μαλλιαράς. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του στο «τιμόνι» του Επιμελητηρίου, ο κ. Μαλλιαράς τονίζει πως η διοίκηση του Επιμελητηρίου προέβη σε πληθώρα δράσεων καθώς και παρεμβάσεων για την στήριξη των επιχειρηματιών.

«Ανέλαβα τα ηνία του Επιμελητηρίου σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Εκτός από την υγειονομική κρίση που έπληξε ανεπανόρθωτα τις επιχειρήσεις, ήρθε να προστεθεί, ως ένα ακόμη δυσβάσταχτο βάρος, η σοβαρή ενεργειακή κρίση. Όλο αυτό το διάστημα εμείς ως Επιμελητήριο καταβάλαμε κάθε προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων και τόνωσης της τοπικής επιχειρηματικότητας» υπογράμμισε ο κ. Μαλλιαράς.

Πιο συγκεκριμένα μερικές μόνο από τις ενέργειες και δράσεις του Επιμελητηρίου μέσα σ’ αυτόν το χρόνο ήταν:
– Επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς με προτάσεις για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων (πανδημία, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση).
– Επιστολές προς όλους τους αρμόδιους φορείς για τη στήριξη των αγροτών (αίτημα για τάχιστες παρεμβάσεις και αποζημιώσεις για θεομηνία, προώθηση αιτημάτων των αγροτών, παρεμβάσεις για το πρόγραμμα απονιτροποίησης κ.α.).
– Σειρά συναντήσεων με Υπουργούς και άλλα υψηλά κυβερνητικά στελέχη. ( Συνάντηση με Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για μείζονα ζητήματα του νομού μας, συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Επενδύσεων, τον Υφυπουργό Εσωτερικών καθώς και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, συνάντηση με πολιτικά στελέχη της αντιπολίτευσης).
– Αδιάλειπτη παρουσία στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και τοποθετήσεις για θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις. Προτάσεις στην επιτροπή παραεμπορίου της ΚΕΕΕ για αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος για το νομό μας . Επίσκεψη του Διοικητή της ΔΙΜΑΕ στον Προμαχώνα για την εγκατάσταση isobox για καλύτερο έλεγχο των εισροών.
– Συναντήσεις με θεσμικούς φορείς του Νομού (Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους του Νομού, ΟΕΒΕΣΣ , Σωματεία Επαγγελματιών) για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών.
– Σημαντικές κοινωνικές δράσεις ( Φιλοξενία 153 Πολωνών πυροσβεστών στο επιχειρηματικό κέντρο SEREXPO, Συγκέντρωση και αποστολή πρώτων ειδών για τις πυρόπληκτες περιοχές, δωρεά εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης στην πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών).
– Διοργάνωση συνεδρίων, ενημερωτικών ημερίδων και εκδηλώσεων. «Προμετωπίδα» το SERRES AGRIBUSINESS που μετονομάζεται πλέον σε AGROSERRES και θα καταστεί θεσμός για το νομό μας. Ενημερωτικές ημερίδες για την επιχειρηματικότητα στο δυσμενές περιβάλλον, τη διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις , τα νέα δεδομένα με το MYDATA, την υλοποίηση του προγράμματος OPEN MALL, βράβευση παιδιών μελών του Επιμελητηρίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .
– Συμμετοχή σε εκθέσεις (85η ΔΕΘ, FOODEXPO 2022,WORLD TOURISM EXPO 2022. «Γενναία» επιδότηση του Επιμελητηρίου για συμμετοχή των επιχειρήσεων στις εκθέσεις.
– Προετοιμασία της SEREXPO 2022 /21-25 Σεπτεμβρίου. Πυρετώδεις προετοιμασίες στο Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Συνδιοργάνωση με Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και Δήμο Σερρών.
– Μετονομασία του πρώην στρατοπέδου Κολοκοτρώνη σε Επιχειρηματικό Κέντρο SEREXPO «ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ». Υλοποίηση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων , ύψους 3 εκ. ευρώ. Αγορά εξοπλισμού για την συντήρηση των εξωτερικών χωρών του Επιχειρηματικού Κέντρου SEREXPO.
– Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με ΤΕΦΑΑ και ΔΙΠΑΕ
– Ψηφιακός μετασχηματισμός του Επιμελητηρίου μέσω προγράμματος . Παρουσίαση των αποτελεσμάτων προσεχώς, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Κοινοποίηση