Φτιάξαμε σπιτική σάλτσα ντομάτα και είναι τέλεια (Συνταγή- Βίντεο & φωτογραφίες)


Λατρεύουμε τις σάλτσες ντομάτας, που είναι βασικό συστατικό για να ετοιμάσουμε πολλά φαγητά.
Η κ. Μάρω Ασκαρίδου μας έδωσε την ευκαιρία να γράψουμε και να μεταφέρουμε μια υπέροχη συνταγή, για να ετοιμάσουμε τη δική μας σάλτσα ντομάτα.

Πλένουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε μαζέψει από το κήπο ή εναλλακτικά αγοράζουμε ντομάτες «ρόμα» που είναι ιδανικές για σάλτσα και οι οποίες χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να βράσουν.
Πλένουμε πολύ καλά τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κομματάκια. Στη συνέχεια τις βάζουμε στον αποχυμωτή μέχρι να γίνουν πολτός.

Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα τάπερ και αμέσως μετά σε κατσαρόλα.
Ταυτόχρονα αποστειρώνουμε τα βάζα και καπάκια, τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και σε θερμοκρασία 60 βαθμούς.
Μόλις βράσει ο πολτός τον αδειάζουμε στα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε.

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ένα ζάχαρη προαιρετικά.

Εάν θέλουμε να δώσουμε μία άλλη «πινελιά» στις σάλτσες μας και να προσθέσουμε μυρωδικά, προτείνουμε τα εξής:
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κρεμμύδια τριμμένα στο multi
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βασιλικό
Ρίγανη
Μαυροπίπερο
Αλάτι
Λίγη πιπεριά ή μπούκοβο (αν θέλουμε να είναι πικάντικη)
Τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι για περίπου πέντε λεπτά και τα ρίχνουμε στον πολτό για μια βράση.

Κοινοποίηση