Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Πρώτης, του Δήμου Αμφίπολης, Νίκου Μπακάλη, μετά το δημοσίευμα του Infonews24, σχετικά με τα προβλήματα υδροδότησης στο χωριό. (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ)
Ο κ. Μπακάλης, σε επικοινωνία με το Infonews24, διευκρίνισε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα εντοπίσθηκε σχεδόν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αμφίπολης, καθώς ένας κεραυνός «χτύπησε» το αντλιοστάσιο των «Γαλάζιων Νερών», πλην της Παλαιοκώμης που δεν υδροδοτείται από τα «Γαλάζια Νερά».
Ο κεραυνός φαίνεται να προκάλεσε προβλήματα υδροδότησης σε τμήματα των δημοτικών διαμερισμάτων και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πρώτης, τα προβλήματα σημειώθηκαν μεταξύ 12 με 3 το μεσημέρι, οπότε και αποκαταστάθηκε η βλάβη.
Ο κ. Μπακάλης, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ύδρευσης, ενώ πρόσθεσε πως η Πρώτη διαθέτει μία δεξαμενή 450 κυβικών, που σε περίπτωση ανάγκης, όπως εν προκειμένω, διαθέτει νερό στους κατοίκους, όχι μόνο για ύδρευση, αλλά και για άρδευση.