Β. Τερζής: «Τι γίνεται με τις ονοματοδοσίες;;;»

του Βασίλη Τερζή-Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Σερρών

Δύο ερωτήματα έθεσα προ ημερησίας, στην πρόσφατη, 18η Συνεδρίαση του Δ.Σ, στις 27 Ιουλίου 2022.

Το 1ο αφορούσε στην αντιπυρική προστασία του Δήμου.

Το 2ο, παλαιότερες αποφάσεις, με αφορμή τις εισηγήσεις για τρεις νέες τιμητικές ονοματοδοσίες.

Ρωτήθηκε η Δημοτική Αρχή, σε ποιο στάδιο βρίσκονται;

α) Η μετονομασία του στρατοπέδου «Παπαλουκά» σε «Πολιτιστικό Πάρκο Κωνσταντίνος Καραμανλής». Η απόφαση πάρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Δύο χρόνια μετά δεν έχει τοποθετηθεί κάποια πινακίδα να ενημερώνει τον κόσμο, ούτε άλλη εκδήλωση, δράση ή ενημέρωση έχει πραγματοποιηθεί για τη μετονομασία.

β) Η ονοματοδοσία της ανατολικής εξόδου της πόλης, προέκταση της οδού «Μεγάλου Αλεξάνδρου», σε «Λεωφόρος Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παπά». Απόφαση Δ.Σ, δεκαπέντε μήνες πριν, Μάιος 2021, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Εθνική μας Παλιγγενεσία και τις ενέργειες και δράσεις για την αναγνώριση, την απόδοση τιμών και την καθιέρωση στη συνείδηση όλων του μεγάλου Σερραίου Ήρωα και Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών δυνάμεων του ‘21.

γ) Η ονοματοδοσία του πάρκου επί των οδών «Βενιζέλου – Π. Γρηγορίου Ε΄ και Πτολεμαίων», σε «Πάρκο Βλάχων Εθνικών Ευεργετών». Απόφαση Δ.Σ, ένα χρόνο πριν, Σεπτέμβριος 2021. Παρομοίως δεν έχει τοποθετηθεί κάποια ένδειξη στο χώρο. Παράλληλα θεωρώ χρήσιμο να υπήρχε επικοινωνία με τους συλλόγους του Δήμου και του Νομού που εκπροσωπούν την εν λόγω πολιτισμική ομάδα καθώς και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων. Πιθανόν να βοηθούσαν εθελοντικά και οικονομικά και να κατέθεταν προτάσεις για τη διαμόρφωση του πάρκου.

Υ.Γ. Προεκλογικά, εγγράφως και προφορικώς, ανέδειξα την ανάγκη του αθλητικού κόσμου και του Δήμου για τη δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου αποκλειστικά βαρέων αθλημάτων (Άρσης Βαρών, Πάλης, Τάε Κβον Ντο, κ.λ.π.). Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δύο

φορές στο παρελθόν, πρότεινα την έναρξη προσπαθειών για τη δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου «Βαρέων Αθλημάτων» και την ονομασία «Ιωάννης Τσιντσάρης», ως παρακαταθήκη, με αφορμή προτάσεις που καταθέτονταν για την απόδοση τιμής στον Σερραίο Ολυμπιονίκη και πολυνίκη.

Εύχομαι και επιμένω στη δημιουργία αυτού του αθλητικού χώρου σε ένα Νομό και έναν Δήμο με τεράστια παράδοση, παρουσία και νίκες στα ονομαζόμενα «Βαρέα Αθλήματα».

Κοινοποίηση