Ν.Ε. Σερρών ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για υποκλοπές: «Πρωθυπουργός άμοιρος των ευθυνών; Δεν έπεισε ούτε τον εαυτό του»

Στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τις υποκλοπές απάντησε με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Όπως τόνισε η Ν.Ε., ο Πρωθυπουργός «υιοθέτησε» το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Με την χθεσινή του δήλωση ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε και πάλι άμοιρος ευθυνών. Στην χώρα που όλα γίνονται με εντολή Μητσοτάκη, όπως μας πληροφορούν τα συστημικά media, το μόνο που ξέφυγε από το πρωθυπουργικό ραντάρ ήταν η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε το αφήγημα ενός «νόμιμου λάθους» για να δικαιολογήσει μια αξιόποινη πράξη και την ευθεία παραβίαση της συνταγματικής πρόνοιας για το βουλευτικό απόρρητο.

Επιδίωξε, δε, απροκάλυπτα να καθοδηγήσει τις εξελίξεις.
Ήταν εμφανής η αγωνία του κ. Μητσοτάκη να βρεθεί στο απυρόβλητο ο τέως Διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολεών, ενώ απέδωσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη στον ανιψιό του, Γρηγόρη Δημητριάδη, υποβαθμίζοντας την με άλλα λόγια στο επίπεδο της αμέλειας.
Τελικά δεν παραιτήθηκε λόγω τοξικότητας ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού;
Ο Πρωθυπουργός απέφυγε μεθοδικά να δώσει εξηγήσεις για τον παρακρατικό βραχίονα, που είχε στηθεί.

Το κατασκοπευτικό «υπερόπλο» Predator επιχειρήθηκε να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ενώ λίγες μέρες πριν είχε τεθεί σε καθεστώς παρακολούθησης από την ΕΥΠ. Είναι σύμπτωση αυτή η χρονοσειρά;
Αν δεν υπήρχε η επίσημη έκθεση της ειδικής υπηρεσίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν θα μαθαίναμε τίποτα για αυτές τις σκοτεινές πρακτικές.

Χωρίς περιστροφές λοιπόν από τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε υπό τη δική του ευθύνη και τη δική του πολιτική εποπτεία την ΕΥΠ, που αποδεδειγμένα και πιστοποιημένα παρακολούθησε Έλληνα ευρωβουλευτή, συγγνώμη» για τα ασυγχώρητα δεν υπάρχει. Θα πρέπει τώρα να κοιτάξει κατάματα, όχι τον Ν. Ανδρουλάκη, όχι το ΠΑΣΟΚ, αλλά τους Έλληνες πολίτες και να τους πει ποιος ο λόγος παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Τι περιλάμβανε η εισαγγελική παραγγελία; Ποιος παρήγγειλε την παρακολούθηση, με ποια στόχευση, με ποιο σκεπτικό; Γιατί ένας Έλληνας ευρωβουλευτής, υποψήφιος αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος θεωρήθηκε ύποπτος για την εθνική ασφάλεια και πως σταμάτησε αυτή η απειλή όταν εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ανδρουλάκης; Εν τέλει πόσο συμπτωματική είναι η χρονική ταύτιση μεταξύ της ΕΥΠ και του Predator;

Νομικά μιλάμε για παράνομη – αθέμιτη παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών. Επιπλέον ασφαλώς εγείρεται το ζήτημα των εγγυήσεων για τους βουλευτές, που εφαρμόζονται και στους ευρωβουλευτές. Δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής, ιδίως αρχηγός κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός σήμερα προσπάθησε να κερδίσει χρόνο. Όμως ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για αυτόν. Σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αλήθεια.

Υ.Γ. Δεν γνωρίζουμε αν o κ. Πρωθυπουργός έπεισε ότι ήταν ανήξερος, πάντως, απέδειξε ότι είναι ανήμπορος να διαχειριστεί αυτή την κρίση και να εγγυηθεί τη θεσμική θωράκιση της χώρας για την ασφάλεια των επικοινωνιών και των ατομικών ελευθεριών.
Είτε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε όλη την αλήθεια και λέει ψέματα στον ελληνικό λαό είτε δεν γνώριζε τι συμβαίνει μέσα στο ίδιο του το γραφείο οπότε είναι επικίνδυνος για την δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας.
Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο ο Κ. Μητσοτάκης οφείλει να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί. Το επιτελικό του κράτος – χάος που τόσο διαφημίστηκε έχει καταρρεύσει».

Κοινοποίηση