Ανησυχία για την ξηρασία που «χτυπά» και την Ευρώπη- Στέρεψαν ποτάμια- Κίνδυνος για Στρυμόνα και Κερκίνη; (Βίντεο)

(Φωτογραφία αρχείου του ποταμού Στρυμόνα)

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η άνευ προηγουμένου ξηρασία, που οδήγησε στη μείωση της στάθμης σε πολλούς ποταμούς της Ευρώπης.

Όσον αφορά στην περιφερειακή ενότητα Σερρών, προς το παρόν η κατάσταση δεν φαίνεται να «εμπνέει» ανησυχία.

Όπως δήλωσε στο Infonews24, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, όσον αφορά στη λίμνη Κερκίνη, αυτή τη στιγμή το ύψος της στάθμης του νερού είναι 70 και πλέον πόντους περισσότερο από πέρυσι και πρόσθεσε: «Υπάρχει υπερεπάρκεια όσον αφορά την άρδευση. Είμαστε σε καλό επίπεδο σε σχέση με τους άλλους. Υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που κρατούν το νερό στη λίμνη. Έχουμε τη δυνατότητα να κρατήσουμε μεγαλύτερες ποσότητες, όπως κρατήσαμε και φέτος. Φέτος η χρονιά δεν ήταν τόσο δύσκολη όσο η περσινή, αλλά βλέπετε ότι όλα γίνονται με συνεννόηση. Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι πως όταν γίνονται οι υποδομές και μπορούμε να ελέγξουμε και τις ποσότητες των νερών και να κρατήσουμε αυτό που πρέπει νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε επίσης πως μέχρι στιγμής ο ποταμός Στρυμόνας δεν κινδυνεύει να στερέψει, με τον ίδιο, όμως, να επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά».

Κοινοποίηση