Θεόφιλος Λεονταρίδης: «Άμεση αύξηση των πιστώσεων για να στηριχθούν οι μη επιλεγέντες υποψήφιοι νέοι γεωργοί»

Την ανάγκη άμεσης αύξησης των σχετικών πιστώσεων προκειμένου να στηριχθούν και οι μη επιλεγέντες υποψήφιοι νέοι γεωργοί στο πλαίσιο του ΠΑΑ 2014-2020, ανέδειξε με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά, ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.
«Σε ολόκληρο Νομό Σερρών περίπου το 27% των υποψηφίων νέων γεωργών αναμένεται να μείνουν εκτός στήριξης, ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσοστό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η ηλικιακή ανανέωση των απασχολούμενων με τη γεωργία, αναμένεται να τονώσει αποφασιστικά την ανταγωνιστικότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και να οδηγήσει στη συγκρότηση επιχειρηματιών αγροτών με νέες γνώσεις και βιώσιμες μετά το πέρας των ενισχύσεων, εκμεταλλεύσεις.
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα, αφού διασφάλισαν ότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, διέκοψαν την προηγούμενη απασχόλησή τους προκειμένου να εκπονήσουν και να υποβάλλουν ειδικό σχέδιο ανάπτυξης της γεωργικής τους εκμετάλλευσης», αναφέρει ο κ. Λεονταρίδης.
Ο Bουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης, αφού έθεσε υπόψη του Yπουργού το μέγεθος του προβλήματος, αλλά και τη σημασία ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα έτι περαιτέρω, ζήτησε από τον Yπουργό να βρεθεί λύση τέτοια που να ενσωματώνει και τους υποψηφίους νέους γεωργούς που έμειναν εκτός στήριξης.
«Άλλωστε, τα τελευταία στοιχεία της απογραφής για το Νομό, δείχνουν πληθυσμιακή συρρίκνωση, συνεπώς η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης σε αυτόν, θα συμβάλουν πέραν των υπολοίπων, και στη συγκράτηση του ντόπιου πληθυσμού προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας» καταλήγει στην ερώτησή που κατέθεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Κοινοποίηση