Θεσσαλονίκη: «Έμοιαζε τουλάχιστον 18 ετών», υποστήριξε 31χρονος που καταδικάστηκε για αποπλάνηση ανήλικης

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκη ένας 31χρονος κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 14 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2016 ο άντρας που τότε ήταν 25 ετών, αποπλάνησε μια 13χρονη μαθήτρια γυμνασίου, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως διοργανωτής σχολικών χορών στις Σέρρες.

Όπως ανάφερε η μητέρα του 13χρονου κοριτσιού, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν είδε την κόρη της να είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μόλις έμαθε τι συνέβαινε προχώρησε σε καταγγελία.

Όπως ανέφερε η ανήλικη στην κατάθεσή της, η οποία διαβάστηκε στο δικαστήριο, μετά το περιστατικό με τον 25χρονο άντρα ντρεπόταν σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε να βγει ούτε το σπίτι της καθώς πίστευε πως όλοι γνώριζαν και την κοιτούσαν.

Ο 31χρονος αρνήθηκε της κατηγορίες και υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν γνώριζε πως το κορίτσι ήταν ανήλικο και ότι ουδέποτε είχε συνευρεθεί ερωτικά μαζί της. «Έμοιαζε τουλάχιστον 18 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι είναι αθώος.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και μείωσε επιπλέον την ποινή των 4 χρόνων φυλάκισης που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Πηγή: Protothema.gr

Κοινοποίηση