Σπ. Μισιρλής για απευθείας αναθέσεις: «Ορισμένοι “χτίζουν” πολιτικές καριέρες»-«Τα LED θα “λούζουν” τον δήμο Σερρών το 2023»(Βίντεο)

Απαντήσεις για θέματα αρμοδιοτήτων του έδωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών Σπύρος Μισιρλής, μετά από τρία χρόνια στο τιμόνι της αντιδημαρχίας. Ο κ. Μισιρλής ερωτηθείς για το θέμα των απευθείας αναθέσεων, τόνισε ότι «ορισμένοι “χτίζουν” πολιτικές καριέρες» πάνω στο θέμα αυτό. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι «οι απευθείας αναθέσεις είναι αναρτημένες στη ΔΙΕΥΑΓΕΙΑ και πως όποιος θέλει μπορείς να τις ζητήσει από το αρμόδιο τμήμα του δήμου. Απευθείας ανάθεση είναι η διαδικασία προμήθειας παροχής υπηρεσίας μπορεί να γίνει με ποσό μέχρι 30.000 ευρώ γίνεται με τη διαδικασία του διαγωνισμού που λέγεται απευθείας ανάθεση, διότι η πολιτεία ενδιαφέρεται τα χρήματα που είναι συσσωρευμένα στο ταμείο του Δήμου να δίνονται προς όφελος των πολιτών» δήλωσε ο κ. Μισιρλής.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, «η δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Χρυσάφη το 2020 υπέγραψε απευθείας αναθέσεις 750.000 ευρώ. Οι 264.000 ευρώ εξ αυτών ήταν λόγω συνθηκών covid. Η κυβέρνηση μας έδωσε ειδική εντολή να κάνουμε αμέσως, τη διαδικασία  επ’ ωφελεία των πολιών».

Ο ίδιος είπε ότι «ορθώς το 2018 η διοίκηση του κ. Αγγελίδη έκανε 535.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις. Ορθώς, ορθότατα»

Ο κ. Μισιρλής ζήτησε να μην γίνεται σπέκουλα γι αυτό το θέμα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θέμα LED-Εξοικονόμηση ενέργειας για τον δήμο Σερρών

«Τα LED θα “λούζουν” τον δήμο Σερρών το 2023» τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξη τύπου, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Σερρών Σπύρος Μισιρλής, αναφερόμενος στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με λαμπτήρες LED για εξοικονόμηση ενέργειας.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων, με την οποία ανέφερε ότι ο δήμος Σερρών ζημιώθηκε με 1 εκατομμύριο ευρώ, επειδή ο κ. Χρυσάφης δεν υλοποίησε τα Led της προηγούμενης δημοτικής αρχής και παράλληλα στέρησε το δήμο από τα φωτιστικά LED, ο κ. Μισιρλής απάντησε πως όλα αυτά είναι πομφόλυγες και φληναφήματα (δηλ. πράγματα ανούσια, σαχλαμάρες), τονίζοντας ότι «κραυγές του παρελθόντος δεν μας αγγίζουν και δεν θα ασχοληθούμε. Δεν είμαστε λωτοφάγοι Γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα του παρελθόντος. Κάθε προσπάθεια λοιπόν να ξαναγυρίσουμε πίσω δεν θα μας δει συνοδοιπόρους, προχωράμε μπροστά!»

 

Κοινοποίηση