Κ. Πιερρακάκης από Σέρρες: «5 εκατ. € στους Δήμους των Σερρών για τις ‘έξυπνες πόλεις’»- Τι ανακοίνωσε για ΚΕΠ, ΔΕΥΑ και wifi στους Δήμους (Βίντεο)


Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κώττας

Πέντε (5) εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν συνολικά στο νομό Σερρών, από το πρόγραμμα «Έξυπνες Πόλεις», όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την επίσκεψή του σήμερα στις Σέρρες.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, τα 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου αφορούν στο Δήμο Σερρών και τα υπόλοιπα θα δοθούν στους υπόλοιπους Δήμους.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως η προσπάθεια που γίνεται στο «κομμάτι» του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι μια προσπάθεια που έχει εθνικό χαρακτήρα, γίνεται σε εθνική κλίμακα και τόνισε ιδιαίτερα πως η πρώτη συνεργασία ξεκίνησε με τον κ. Κώστα Καραμανλή και είχε να κάνει με το πώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα αλλάξει μια σειρά από διαδικασίες, οι οποίες πραγματικά είχαν μείνει στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης.

«Η αφορμή της επίσκεψής μας σήμερα αφορά στις έξυπνες πόλεις, στους έξυπνους Δήμους. Είναι ένα πρόγραμμα που σχεδίασε ο κ. Λιβάνιος, που αγαπά πάρα πολύ την αυτοδιοίκηση και αντανακλά το γεγονός ότι ο μετασχηματισμός αυτός δεν μπορεί να αφορά μόνο το κεντρικό κράτος. Πρέπει να αποκτήσετε όλα εκείνα τα εργαλεία που θα σας επιτρέψουν να κάνετε καλύτερα τη δουλειά σας στη μετατροπή όλων των πόλεων ως έξυπνες» δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης απευθυνόμενος προς τους Δημάρχους της Π.Ε. Σερρών, στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε.

Ανακοινώσεις για ΚΕΠ, ΔΕΥΑ και δωρεάν wifi- Κ. Πιερρακάκης: «Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για τη χώρα»

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ως «ένα σχέδιο Μάρσαλ για τη χώρα», ενώ προχώρησε και σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις:
▪ Wifi σε όλους τους Δήμους:
«Είχε ειπωθεί πριν από χρόνια ως πρόταση, τώρα η σύμβαση αυτή υπογράφεται, έχετε δηλώσει όλοι τα σημεία ενδιαφέροντος για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα».
▪ ΚΕΠ:
«Θα δώσουμε εργαλεία και χρηματοδότηση στους Δημάρχους για να μπορέσουν να κάνουν αλλαγές και βελτιώσεις στα ΚΕΠ».
▪ ΔΕΥΑ:
«Πρόγραμμα για τις ΔΕΥΑ, όπου έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανάγκη προσθήκης νέων συστημάτων στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας που δεν έχουν προβλεφθεί πλήρως από το υφιστάμενο πρόγραμμα των έξυπνων πόλεων και θα προσθέσουμε μία έξτρα χρηματοδότηση πάλι από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μπορέσουμε να τις μετασχηματίσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που αυτές παρέχουν».

Κοινοποίηση