Τον προστάτη τους Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη τίμησαν οι δικηγόροι των Σερρών

Τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Α’ ΄Επισκόπου της πόλης των Αθηνών και προστάτη των δικαστικών λειτουργών, τίμησε σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος Σερρών. Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας τον Ιερό Ναό Ευγγελιστρίας, στο Σιδηρόκαστρο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν Δικαστικοί Λειτουργοί, Δικηγόροι, μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου, υπάλληλοι του Δικαστικού Σώματος, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, η αντιδήμαρχος Σταυρούλα Αργυροπούλου, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Τσίντσιος και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣΙ Παύλος Κορονίδης.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, αρχικά ευχήθηκε χρόνια πολλά συναδέλφους του, στους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους και ανέφερε τα παρακάτω: «Φέτος επιλέξαμε να γίνει η Δοξολογία και η αρτοκλασία στο Σιδηρόκαστρο για να τιμήσουμε τους ακρίτες των Σερρών που φιλούν Προμαχώνες, οι μόνοι τους και αβοήθητοι προσπαθούν να κρατήσουν τα χωριά τους. Επιλέξαμε συμβολικά το Σιδηρόκαστρο για να βγούμε και έξω από τις Σέρρες για να τους δείξουμε στους κατοίκους της πόλης ότι είμαστε παρόντες, να τους ακούσουμε και να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί».

Ο κ. Καρίπογλου αναφέρθηκε και στο επάγγελμα του δικηγόρου για την απονομή της δικαιοσύνης. «Είναι γνωστά τα προβλήματα που έχει το επάγγελμά μας. Η απονομή της δικαιοσύνης την τελευταία δεκαετία περνάει από πάρα πολλά πειράματα, προσπαθούν να επιταχύνουν τους ρυθμούς της. Δυστυχώς όλα γίνονται στο πόδι και με πάρα πολλές δυσκολίες και τα αποτελέσματα να είναι αυτά που θέλουμε, να επιμένει η καθυστέρηση, να επιμένουν οι κακές αποφάσεις, να επιμένουν οι παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Όλοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε αλλά δυστυχώς το πρόβλημα είναι από ψηλά και αν από ψηλά δεν αποφασίσουν να το λύσουν όπως πρέπει με τους δύσκολους και δαπανηρούς τρόπους δεν πρέπει ποτέ να λυθεί» καταλήγει ο κ. Καρίπογλου.

Τις ευχές του έδωσε και ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο οποίος εξήρε το έργο των δικηγόρων και δικαστικών λειτουργών λέγοντας μάλιστα πως αν δεν επέλεγε στον στρατό τώρα θα ασκούσε την δικηγορία.

Κοινοποίηση