
Μεγαλειώδης ήταν η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Ξεχωριστή στιγμή ήταν και η διέλευση του καταδιωκτικού Spitfire που συνοδεύονταν από F-16, ενώ για πρώτη φορά τον ουρανό της Θεσσαλονίκης έσκισαν οι «γαλλικές ριπές», τα Rafale F3R, όπως αναφέρει το ertnews.gr.

Εντυπωσίασαν και τα άρματα μάχης, τα υπερσύγχρονα Leo 2 Hell αλλά και το αυτοκινούμενο πυροβολικό μάχης.

Ακόμη, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στον ουρανό όταν Rafale, F-16, Mirage 2000-5, F-4 Phantom της Πολεμικής Αεροπορίας, τα ελικόπτερα Apache, Chinook, NH-90, Hue και Kiowa του Στρατού Ξηράς αλλά και τα S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, βρέθηκαν πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα Κυβερνήτη του F-16 «ΖΕΥΣ» και Επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή, κατά τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: «Ελληνίδες, Έλληνες,
Ατενίζουμε με υπερηφάνεια όσα πέτυχε η Γενιά του ‘40 υπερασπίζοντας την Πατρίδα.
Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια.
Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες!
Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό απανταχού της γης!».
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου του απάντησε: «Κύριε Επισμηναγέ,
Τιμάμε τους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους στο έπος του ’40 για την ελευθερία μας. Και όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους άγρυπνους φρουρούς, που διασφαλίζετε την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Η πατρίδα σας ευγνωμονεί.
Χρόνια πολλά και καλές προσγειώσεις!».



















