Θ. Χαραλαμπίδου: Προσβολή στην επέτειο της Εθνικής Αντίστασης από Δήμαρχο και Αντιπεριφερειάρχη

Με ανάρτησή της σας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Σερρών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θένια Χαραλαμπίδου αναφέρεται στα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου, ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η κ. Χαραλαμπίδου κάνει λόγο για προσβολή της επετείου της Εθνικής Αντίστασης από τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Σερρών, αφού όπως υποστηρίζει, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παν. Σπυρόπουλος αν και παραβρέθηκε στην τελετή (ως διοργανωτής), επέλεξε να μην καταθέσει το στεφάνι του, το οποίο κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μπαλαξής. Από την άλλη ο δήμαρχος απουσίαζε και το στεφάνι του δήμαρχου κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΕΡΡΑΣ, Στέφανος Φωτιάδης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Χαραλαμπίδου
Η κυρία Θένια Χαραλαμπίδου Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή δήλωσή της σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, είναι ιδιαίτερα επικριτική για την στάση του Δημάρχου και Αντιπεριφερειάρχη γράφοντας:
Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Σερρών τίμησε την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις Σέρρες την Κυριακή 27-11-2022.
Μια επέτειο αφιερωμένη στην μνήμη των Ελλήνων που αντιστάθηκαν στο φασισμό και το ναζισμό (1941-1944) και που έχει θεσμοθετηθεί επίσημα από την βουλή των Ελλήνων το 1982.
Παρ’ ολα αυτά οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος Σερρών και Αντιπεριφερεια) επιδεικνύουν προσβλητικές συμπεριφορές που απαξιώνουν τις θυσίες των αγωνιστών για την απελευθέρωση απο τις κατοχικές δυνάμεις.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παν. Σπυρόπουλος αν και παραβρέθηκε στην τελετή (ως διοργανωτής), επέλεξε να μην καταθέσει το στεφάνι του, το οποίο τελικά κατέθεσε ένας περιφερειακός σύμβουλος.
Ο δε Δήμαρχος Σερρών Αλεξ. Χρυσάφης, όχι μόνο δεν παραβρέθηκε ο ίδιος (όπως έγινε και πέρσι), αλλά και κανένας άλλος εκπρόσωπός του δεν παρέστη να καταθέσει στεφάνι, που έφερε το όνομα του, το οποίο τελικά κατατέθηκε από τον… επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης!!!
Δυστυχώς ούτε η μπάντα του Δήμου ήταν παρούσα!
Αν νομίζουν οι “γαλαζοαίματοι” εφήμεροι προύχοντες των Σερρών ότι με την ανάρμοστη συμπεριφορά τους, θα “κοντύνουν” τους μεγαλειώδεις λαϊκούς αγώνες της Εθνικής Αντίστασης “πλανώνται πλάνη οικτρά”. Το δικό τους ανάστημα παρουσιάζουν απέναντι στην Ιστορία.
Κοινοποίηση