Ο «πάγκος της αλληλεγγύης» από σήμερα και κάθε Τρίτη και στη λαϊκή αγορά των Σερρών (Βίντεο)

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Χατζοπούλου

Η νέα κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Ο Πάγκος της Αλληλεγγύης», που αφορά στη συλλογή τροφίμων και ειδών λαϊκής για τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών, ξεκίνησε από σήμερα και στη λαϊκή αγορά της πόλης των Σερρών.

Ο ειδικά διαμορφωμένος «Πάγκος της Αλληλεγγύης» βρίσκεται σε χώρο εντός των λαϊκών αγορών και οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να συνδράμουν τη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των συλλογικών οργάνων των λαϊκών αγορών, ώστε τρόφιμα και είδη λαϊκής να φτάσουν δωρεάν στους πιο ευάλωτους πολίτες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε- προ ημερών- τη δράση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελο Δερετζή και τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Ομόνοια» Κώστα Καρυπίδη, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Οικονομικών και Προγραμματισμού Αθηνάς Αηδονά, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, της Προέδρου της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Γερακίνας Μπισμπινά και του Περιφερειακού Συμβούλου Χρήστου Μήττα.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης Άγγελος Δερετζής υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και λαϊκές αγορές, συνεργαζόμαστε ώστε να δώσουμε μια ανάσα σε εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια και την κρίση. Η κοινωνική ευαισθησία και η αλληλεγγύη είναι αναγκαία όσο ποτέ στις μέρες μας. Τα προϊόντα στον ‘Πάγκο της Αλληλεγγύης’ θα τα προσφέρουν τόσο οι πολίτες, όσο και όσοι δραστηριοποιούμαστε στις λαϊκές και θα πηγαίνουν σε όσους πολίτες τα έχουν πραγματικά ανάγκη και στα κοινωφελή ιδρύματα».

Κοινοποίηση