1η Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS – ενημέρωση φοιτητών, από την 1η Τ.ΟΜ.Υ. Σερρών

Η 1η Τοπική Ομάδα Υγείας Σερρών, ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου που έχει καθοριστεί ως η παγκόσμια ημέρα για τον αγώνα κατά του HIV/AIDS θα πραγματοποιήσει ενημερωτική δράση σε φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδος, που εδρεύει στις Σέρρες.

Συγκεκριμένα, προσωπικό της Τ.ΟΜ.Υ., θα παρέχει υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και τρόπους προφύλαξης, τις επικίνδυνες συμπεριφορές, την οροθετικότητα, την αντιμετώπιση, καθώς και γενικές πληροφορίες για τον HIV, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους φοιτητές.

Τέλος, θα υπάρχουν διαθέσιμα κόκκινα διπλωμένα κορδελάκια (red ribbon), τα οποία αποτελούν παγκόσμιο σύμβολο ευαισθητοποίησης για το AIDS και θα προσφερθούν στο κοινό.

Σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τον HIV, η προαγωγή της ασφαλέστερης σεξουαλικής επαφής, η υιοθέτηση υγιέστερων στάσεων και σεξουαλικών

συμπεριφορών καθώς και ο τερματισμός του στίγματος, του ρατσισμού και των διακρίσεων προς τα άτομα που ζουν με τον ιό.

Η δράση θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στις Σέρρες Τέρμα Μαγνησίας (πρώην Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας) την Πέμπτη 01/12/2022 και ώρα 9:00π.μ.

Κοινοποίηση