Ο Φώτης Καχπάνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Σιντικής

Την απόφασή του να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Σιντικής, στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο πρώην αντινομάρχης Σερρών Φώτης Καχπάνης, παρουσιάζοντας επίσης και το όνομα της δημοτικής παράταξής του που είναι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΝΤΙΚΗ». Ο κ. Καχπάνης ξεδίπλωσε τη φιλοσοφία και τις στοχεύσεις της παράταξής του για έναν ισχυρό δήμο.

Η παρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου του Σιδηροκάστρου. Παρόντες ήταν ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μπασδάνης, ο πρώην αντινομάρχης Γιώργος Δάγκος, ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος Σιδηροκάστρου Σάββας Κοσμίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Πασχαλίδης, ο Νίκος Γιοβάνης μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΑΠΕ, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σιδηροκάστρου Αθανασία Αγγελίδου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών Αντώνης Σιάρκος, πρώην αυτοδιοικητικοί, νέες και νέοι και δημότες της περιοχής. Τον κ. Καχπάνη προλόγισε ο Συνταγματάρχης ε.α. και βετεράνος αξιωματικός της Κύπρου και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σιδηροκάστρου (επί δημαρχίας Βασιλικής Χατζηαγγέλου) κ. Νίκος Σκαρλάτος.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Καχπάνη

Λιγότερο από ένα χρόνο από τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να καταθέσουμε όλοι μαζί τις σκέψεις μας. Όπως γνωρίζετε, ζω στο Σιδηρόκαστρο, στην έδρα του Δήμου Σιντικής, έχω μια σημαντική επαγγελματική δραστηριότητα εντός και εκτός των ορίων του Δήμου μας και παράλληλα ασχολούμαι με τα κοινά ως δημότης που ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την προβολή του τόπου του.

Αυτή τη φορά όμως θα ήθελα να προσφέρω από μία άλλη θέση, τη θέση του Δημάρχου, ως επικεφαλής της ομάδας διοίκησης του Δήμου μας, έχοντας μπροστά μου μια άλλη προοπτική. Μια προοπτική βιώσιμης διοίκησης και προσφοράς, καθώς και ανάδειξης νέων στελεχών που θα μπορέσουν να διοικήσουν τον Δήμο για τα επόμενα χρόνια.

Φίλες και φίλοι, ζούμε σε ένα μέρος πανέμορφο και ευλογημένο, με πλούσια ιστορία. Γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας και γι’ αυτό το λόγο μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον τόπο ακόμη καλύτερο και να βελτιώσουμε έτσι την ποιότητα της ζωής μας. Η παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες μας, η εξωστρέφεια και η διεκδίκηση όλων όσων δικαιούνται οι κάτοικοι του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου της Αντιπεριφέρειας Σερρών και 2ου σε πληθυσμό, δυστυχώς δεν είναι εφικτή. Μέσα συγκοινωνίας, τράπεζες, οργανισμοί και υπηρεσίες.

Οι αντιπαραθέσεις και οι προσωπικοί εγωισμοί είναι άγονοι και δεν καρποφορούν. Το ίδιο και η ατολμία, η αναβλητικότητα αλλά και οι διαρκείς συζητήσεις χωρίς θετικά αποτελέσματα. Ακόμα χειρότερος είναι ο διχασμός και οι έριδες που τελικά οδηγούν σε αδιέξοδα αποτελέσματα και ήττες πριν τη μάχη. Αδιέξοδη μπορεί να είναι και η κουβέντα μόνο για τον τρόπο διαχείρισης, που δεν είναι το κύριο πρόβλημα μιας δημοτικής αρχής αλλά η έλλειψη προτάσεων, η αδυναμία εξεύρεσης λύσεων και η απουσία οράματος για τον τόπο αυτόν.

Η δική μας προσωπική αγωνία είναι να μην ‘’βγάλουν’’ δήμαρχο οι ‘’συσχετισμοί’’ αλλά η πρόταση μιας παράταξης από τους πολίτες για τους πολίτες. Οι προτάσεις, τα προγράμματα, οι θέσεις να αξιολογηθούν από την κοινωνία και η προεκλογική περίοδος να δώσει την ευκαιρία για διαβούλευση και διάλογο. Επί των θέσεων και της ατζέντας κάθε παράταξης, να δοθεί η δυνατότητα για διαλόγους όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων, αλλά κυρίως μεταξύ των υποψηφίων και των πολιτών.

Γι’ αυτό και από σήμερα, δηλώνουμε την πρόθεση μας να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του Δήμου Σιντικής και να συνεισφέρουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Υπηρετώντας τους δημότες μας, ώστε να μην πάνε και τα επόμενα χρόνια χαμένα, οι νέοι να βρουν τον δρόμο τους μέσα από την στήριξη της Νέας Δημοτικής Αρχής ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΤΙΚΗ’’. Μπορούμε να παρέχουμε υποδομές για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους, με γνώση για την αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού, με εμπειρία, με ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση, με πολύ συγκεκριμένους στόχους, αλλά και ταυτόχρονα με όραμα και προοπτική. Πάνω απ’ όλα πρέπει να βάλουμε μπροστά το καλό του τόπου, την συνεννόηση, την ενότητα, την σύνθεση που αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας.

Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και ανοιχτοί στην κοινωνία και να μην λειτουργούμε πίσω από κλειστές πόρτες και χαμηλόφωνα. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια δεν οδηγούν πουθενά. Ένας δήμος δεν χρειάζεται ούτε ‘’μαθητευόμενους’’ μάγους ούτε ‘’εισαγόμενους’’ σωτήρες. Χρειάζεται ικανά στελέχη ενωμένα κάτω από μια ομπρέλα με κοινό οραματισμό και κοινούς στόχους. Ο χρόνος μέχρι τις δημοτικές εκλογές είναι αρκετός αν θέλουμε να κάνουμε έναν αναλυτικό διάλογο στα ζητήματα των δημοτών και αν θέλουμε να προσεγγίσουμε όλους τους συνδημότες μας.

Σε αυτήν την διαδικασία, δηλώνουμε ΠΑΡΟΝΤΕΣ και καλώ τους δημότες του Δήμου Σιντικής ‘’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΝΤΙΚΗ’’ να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα και έμπειρη προσπάθεια, να συμμετέχουν, να ενημερωθούν, να κουβεντιάσουν, να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν. Να έχουν λόγο για την τύχη του Δήμου μας, για την πορεία και την εξέλιξη του. Να καταθέσουν προτάσεις και να συν-διαμορφώσουμε την επόμενη μέρα όλοι μαζί ενωμένοι.

Απευθύνω ανοιχτό κάλεσμα στην κοινωνία και στους νέους ανθρώπους για συμμετοχή. Για τους νέους που θέλουμε να κρατήσουμε στον τόπο μας, μέλημα μας θα είναι η ανάπτυξη μέσω υποδομών από τον Δήμο. Θα δημιουργήσουμε συνθήκες για την προώθηση της επιχειρηματικότητας (μικρές επιχειρήσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων) μέσω της δημιουργίας Γραφείου Αγροτουριστικής Ανάπτυξης (βιοτεχνικό πάρκο στην περιοχή του Στρυμόνα).

Ανάδειξη μέσω του ίδιου Γραφείου, των ορεινών όγκων, Μπέλλες, Αγκίστρου, Ορβήλου καθώς και της Λίμνης Κερκίνης με διάφορες δράσεις (αθλητισμός, ιππασία κ.α.). Μέλημα μας να κατευθύνουμε τους ταξιδιώτες που διέρχονται από το συνοριακό σταθμό Προμαχώνα στους Αρχαιολογικούς χώρους, στα σπήλαια, στα τοξωτά γεφύρια του Κρουσοβίτη, στα οχυρά του Ρούπελ, του Ιστίμπεη. Με τη συνεργασία του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), θα αναδείξουμε την Αρχιτεκτονική των οχυρών, των τοξωτών γεφυριών, της λίμνης Κερκίνης για την προσέλευση των φοιτητών μέσω μίνι υποτροφιών για την μελέτη αυτών. Βασικός στόχος η ανάδειξη των λουτρών σε Λουτρόπολη Σιντικής, με όλη τη σημασία της λέξεως, μέσω του κρατικού μηχανισμού ή μέσω επενδυτών μετά από διαγωνισμό. Έτσι ο Δήμος θα απαγκιστρωθεί από τα χρέη και ως εκ τούτου θα έχουμε αύξηση του προσωπικού, αλλά και των εσόδων των δημοτών μέσω περιφερειακών επιχειρήσεων.

Παροχή φυσικού αερίου στην περιοχή του Στρυμόνα για φθηνή ενέργεια για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις (εργοστάσιο κρέατος, πλαστικών δεξαμενών, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, λουτρόπολη), αλλά και για τις υπό ίδρυση μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις για νέους με καινοτόμες ιδέες (τυποποιήσεις αγροτικών προϊόντων κ.α.). Αξιοποίηση της λίμνης μέσω του Ζωικού Βασιλείου, της βουβαλοτροφείας και της προώθησης του κρέατος μέσω τοπικών εκθέσεων. Θα ιδρύσουμε στην Ροδόπολη μόνιμο εκθεσιακό ανοικτό κέντρο (έκθεση φωτογραφίας, φεστιβάλ, προβολή τοπικών προϊόντων κ.α.) με σκοπό την προσέλευση τουριστών από άλλους Δήμους. Στο έργο αυτό βοηθά ο οδικός άξονας, ο σιδηρόδρομος καθώς και η Λίμνη Κερκίνη.

Ας κάνουμε επιτέλους κάτι καινούργιο, ας πάψουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια. Η παράταξη παίρνει αξία από τις προτάσεις, τις ιδέες, τις θέσεις και τον σχεδιασμό του υποψηφίου Δημάρχου και των συνεργατών, από την πολιτική του αυτό-διοικητικού και την επαγγελματική του εμπειρία.

Δεν ξεχνάμε το ενυδρείο, την ίδρυση Μουσείου Ιστορίας στην Λέσχη Αξιωματικών Σιδ/στρου, τη σύνδεση των Λουτρών του Αγκίστρου με τα χωριά του Αχλαδοχωρίου, τον ορεινό όγκο Λαϊλιά, τα Μοναστήρια για την προώθηση του Θρησκευτικού Τουρισμού. Τα περιπατητικά μονοπάτια, το αεροδρόμιο Χορτερού, όπου μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη του τόπου, μέσω της δημιουργίας σχολής αεροπορικών επαγγελμάτων, σταθμό επισκευής αεροσκαφών, εξυπηρέτηση ψεκαστικών αεροσκαφών και πυρόσβεσης. Όλα αυτά δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και ανεβάζουν το βιοτικό επίπεδο των δημοτών.

Από σήμερα αρχίζουμε έναν ωραίο αγώνα για το καλό του Δήμου Σιντικής. Ένα πράγμα μπορώ να εγγυηθώ και το πιστεύω και εγώ και οι συνεργάτες μου. Να δώσουμε άλλη στροφή και πορεία στην κοινωνία του Δήμου μας. Θα βγει πολύ πιο ισχυρός, για μια καλύτερη μέρα για όλους μας και τα παιδιά μας. Ελπίζουμε ο αγώνας μας να δικαιωθεί γιατί πιστεύουμε σ’ αυτό που κάνουμε.

Κοινοποίηση