Πήραν «φωτιά» τα ελαιοτριβεία φέτος-Καλύτερη η φετινή χρονιά για το ελαιόλαδο (Βίντεο)

«Φωτιά» πήραν φέτος τα ελαιοτριβεία της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αφού η παραγωγή ελιάς ήταν μεγάλη και η ποσότητα ελαιόλαδου υπεραρκετή.

Το ελαιοτριβείο του  κ. Παύλου Λυγερά λειτουργούσε όλο το 24ωρο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και κυρίως τους παραγωγούς της Σιντικής.

«Ήταν μια πάρα πολύ καλή ελαιοκομική χρονιά για τους παραγωγούς και για τα ελαιοτριβεία. Υπήρχε πάρα πολύ καρπό με πολύ καλή ελαιοπεριεκτικότητα. Η αλήθεια είναι ότι τις βροχές των τελευταίων ημέρων έχουν αλλάξει τα ποσοστά κι αυτό γιατί πήραν μέσα λίγα υγρά οι ελιές, παρόλα αυτά το λάδι είναι εκεί. Γενικά ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, εξαντλητική για εμάς αλλά πολύ καλή» ανέφερε ο κ. Λυγεράς.

Φέτος τα ελαιόδεντρα ήταν φορτωμένα και το θετικό είναι ότι πολύ καλά ήταν και τα ποσοστά στο ελαιόλαδο. Σ’ αυτό βοήθησε και καιρός τους προηγούμενους μήνες. «Είχαμε το καλοκαίρι τις βροχούλες που θέλαμε, ακριβώς όταν τις θέλαμε. Τον Αύγουστο είχαμε δύο πολύ καλές βροχές, οι οποίες είναι σπάνιο για την περιοχή μας και βοήθησαν πάρα πολύ για να έρθει ο καρπός στο μέγεθος που θέλουμε. Από εκεί και πέρα Σεπτέμβριο και Οκτώβριο υπήρχε ανομβρία, αυτό βοήθησε για την ελαιοπεριεκτικότητα. Και η αλήθεια είναι ότι τον Οκτώβριο και αρχές Νοεμβρίου είχαμε και τα καλύτερα ποσοστά πχ. έβγαζαν παραγωγοί στα 3,8, στα 3,9 , στα 4 και στα 4,5. Στην ουσία ο ελαιοκαρπός ήταν έτοιμος μέση Οκτωβρίου για συγκομιδή» τόνισε ο Παύλος Λυγεράς.

Ο κ. Λυγεράς αναφέρθηκε επίσης και στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Online Livoil.

 

Κοινοποίηση