Σε ετοιμότητα και επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βισαλτίας για την κακοκαιρία «ARIEL»


Λόγω του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για την κακοκαιρία «ARIEL», έως και το βράδυ της Πέμπτης 1-12-2022, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας βρίσκεται σε επιφυλακή.

Υπό το συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θεόδωρου Βαδικόλια, ολόκληρος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Βισαλτίας βρίσκεται σε ετοιμότητα τόσο με τα μηχανήματα όσο και με το προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα από την εκδήλωση των έντονων φαινομένων.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρά σε μεγάλο τμήμα του Δήμου Βισαλτίας και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης φαίνεται ότι μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στην νότια πλευρά του Δήμου στις περιοχές Ευκαρπίας, Μαυροθάλασσας – Τραγίλου, Δάφνης – Καστανοχωρίου, Σιτοχωρίου, Αχινού και Πατρικίου.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων παρακαλούνται οι πολίτες:
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές γέφυρες, χείμαρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης:
23223053439 & 6986006001 – Θεόδωρος Βαδικόλιας – Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

Κοινοποίηση