Σε εξέλιξη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Υποψήφιων Θετών Γονέων στην Π.Ε. Σερρών

Διεξάγεται επιτυχώς το 4ο δια ζώσης Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Υποψήφιων Θετών Γονέων διάρκειας 30 ωρών, που διοργανώνει το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το Σεμινάριο ξεκίνησε στις 29-11-2022 και θα ολοκληρωθεί στις 16-12-2022 και οι συναντήσεις γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή στην Αίθουσα «Κων. Καραμανλής» στο Διοικητήριο.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο πραγματοποιείται από εξειδικευμένα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών (κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγος), συμμετέχουν 10 υποψήφιοι θετοί γονείς, προκειμένου να ενισχύσουν το γονεϊκό τους ρόλο, και να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη των αναγκών ενός υιοθετημένου παιδιού, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα κάθε παιδιού στην οικογενειακή και κοινωνική του ένταξη με όσο το δυνατόν ομαλότερο και ικανοποιητικότερο τρόπο.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με το Ν.4538/2018, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υιοθεσία, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί, η εγγραφή των υποψήφιων θετών και ανάδοχων γονέων που πληρούν τις προϋποθέσεις στο Ειδικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών/Ανάδοχων Γονέων. Για την ολοκλήρωση της εγγραφής προαπαιτούμενη είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ειδικού προγράμματος επιμόρφωσης – εκπαίδευσης των υποψήφιων αναδόχων / θετών γονέων, όπως έχει ορισθεί στην 4489/11-10-2019 Υπουργική Απόφαση.

Κοινοποίηση