Η Τ.Ε. του ΚΚΕ Σερρών και η ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Σερρών για την «ημέρα της Εθνικής Αντίστασης»


Σε διευκρινίσεις σχετικά με τα σχόλια για την απουσία του ΚΚΕ από τον εορτασμό της Ημέρας της Εθνικής Αντίστασης, προχώρησαν η Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ και η Δ.Ε. του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Σερρών.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Επειδή πολλοί είναι αυτοί που κόπτονται και στεναχωριούνται για την απαξίωση της ημέρας της 25ης Νοεμβρίου και την απουσία του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Σερρών, αξίζει να θυμίσουμε και να διασαφηνίσουμε ότι:
Η 25η Νοεμβρίου, θεσμοθετήθηκε μετά από την πίεση αγώνων δεκαετιών των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜικής στην ουσία και πλειοψηφία), από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία καπηλεύτηκε τον πόθο και την ανάγκη τους για ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
Το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις Σέρρες, έγινε από το υστέρημα των μελών και φίλων της ΠΕΑΕΑ Σερρών.
Αλήθεια, πόσα μουσεία, πόσα μνημεία της Εθνικής Αντίστασης, και από ποιες Κυβερνήσεις έγιναν άραγε πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας;
Γιατί δεν αναγνωρίζεται η 14η Σεπτέμβρη, ως ημέρα απελευθέρωσης των Σερρών από την τριπλή Κατοχή;
Γιατί απελευθερωτής, ήταν ο ΕΛΑΣ και απουσίαζαν όλοι οι άλλοι.
Η μέρα της 25ης Νοέμβρη, ημέρα «Εθνικής Ενότητας», αξιοποιείται με αυτόν τον συμβολισμό στις μέρες μας, για να επιβάλλουν στις εργατικές – λαϊκές συνειδήσεις πως τάχα, μπορεί να ταυτίζονται τα συμφέροντα τους με αυτά της άρχουσας τάξης με μοναδικό στόχο να τις εξαπατήσουν και να στηρίξουν την εξουσία της, αποδεχόμενες το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού.
Χτυπούν λάθος πόρτα όσοι αγωνιούν για την απουσία μας, θυμίζοντας σε όλο το σερραϊκό λαό πως κάθε χρόνο διοργανώνουμε δεκάδες εκδηλώσεις μνήμης για όλους τους αγωνιστές που έδωσαν τα πάντα, τα νιάτα και τη ζωή τους απέναντι στον Βουλγαρικό- Γερμανικό- Ιταλικό Φασισμό και τα τσιράκια τους, όταν τα επιτελεία από αστικά κόμματα της εποχής είχαν εγκαταλείψει τη χώρα ή απείχαν από την Αντίσταση, ή «συμμετείχαν» με τους Κατακτητές».

Κοινοποίηση