Η ακρίβεια στο επίκεντρο της χθεσινής εκδήλωσης του ΚΚΕ


Στην αίθουσα της ΚΕΔΗ Σερρών πραγματοποιήθηκε χθες (30/11/2022) η εκδήλωση για την ακρίβεια που διοργάνωσε η Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ με ομιλητή το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Θανάση Χρηστίδη. Έγινε εκτενής αναφορά στα ζητήματα που προκύπτουν και τις συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός, αναλύθηκαν οι αιτίες και οι ρίζες της ακρίβειας, των χαμηλών απαιτήσεων, της χειροτέρευσης του βιοτικού επιπέδου του κόσμου.

«Το ΚΚΕ», ανέφερε ο Θ. Χρηστίδης, «είναι το Κόμμα που απευθύνεται στο λαό, σε εργαζόμενους, σε αγρότες, σε αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, για να οργανωθούν από «τα κάτω», για να αντιμετωπιστεί η «γενική επίθεση» που δέχονται στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά τους από όλα τα αστικά κόμματα που κυβέρνησαν, που κυβερνούν και αυτών που ψηφίζουν και βάζουν πλάτη στα αντιλαϊκά νομοσχέδια. Μεταξύ άλλων, αναδείχθηκε πως η μόνη διέξοδος είναι η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυσή του. Είναι η οργάνωση του κάθε λαϊκού ανθρώπου στο σωματείο του, στο σύλλογό του, σε κάθε ζωντανό στοιχείο συλλογικής δράσης και παρέμβασης, στο χώρο εκείνο που θα συζητούνται τα προβλήματα στη δουλειά, στην καθημερινότητα, εκεί όπου θα παίρνονται αποφάσεις, πρωτοβουλίες για συλλογική δράση στο χώρο τους και στο κίνημα».

Ο κ. Χρηστίδης πρόσθεσε τα εξής:
«Η πολιτική του ΚΚΕ (η δράση του σε κάθε χώρο, με τα μέλη και τους οπαδούς του μέσα στο κίνημα αλλά και με τους εκλεγμένους του στη Βουλή, στην Τοπική Διοίκηση), είναι η μόνη ασπίδα και ελπίδα του λαού όχι μόνο απέναντι στην ακρίβεια, αλλά και απέναντι στα μονοπώλια της Ενέργειας, στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών για το ποιος θα ηγηθεί πατώντας πάνω στο αίμα και τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι πολεμικοί και στρατιωτικοί μηχανισμοί (ΕΕ – ΝΑΤΟ) έχουν την κύρια ευθύνη και για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτούς τους σχηματισμούς δεν μπορεί να ελπίζει λύση ο λαός προς όφελός του. Μόνο ο λαός με τους αγώνες του θα σώσει το λαό όπως έχει δείξει μέχρι τώρα η πρόσφατη πείρα των αγώνων αλλά και η ιστορία».

Στη σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ υπογραμμίζονται τα εξής:
«Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή συζήτηση με συμπεράσματα και ευθύνες που επιφορτίζεται το ΚΚΕ ώστε με τα μέλη του, τους οπαδούς, τους φίλους, όλους όσους δεν αποδέχονται να ζήσουν μια από τα ίδια, όλους όσους απογοητεύτηκαν από τα κόμματα που τους υποσχέθηκαν καλύτερες μέρες, να βοηθήσουν όλοι τους ώστε να φτάσει η συζήτηση σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε κύτταρο της τοπικής κοινωνίας και βοηθήσουν στην οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα. Ενός αγώνα που θα ανακουφίζει και θα ανοίγει προοπτική για την αλλαγή της σάπιας κοινωνίας που ζούμε».

Κοινοποίηση