Ανησυχία για τον μειωμένο αριθμό νανοχηνών στη λίμνη Κερκίνη;- Από τα πλέον απειλούμενα είδη πουλιού στην Ευρώπη

(Φωτογραφία: Kostas Papadopoulos)

Έντονη φαίνεται να είναι η ανησυχία για τους ανθρώπους του Εθνικού Πάρκου της λίμνης Κερκίνης, σχετικά με τον αριθμό των νανοχηνών που βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Εθνικού Πάρκου, ο σημερινός αριθμός των νανοχηνών στην περιοχή είναι αισθητά πιο μειωμένος φέτος σε σχέση με πέρυσι. Παράλληλα, τονίζεται πως οι νανόχηνες είναι πιθανόν το πιο απειλούμενο είδος πουλιού στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφέρονται τα εξής:
«Δυστυχώς μέχρι στιγμής οι προσδοκίες μας δεν επαληθεύτηκαν, πιθανόν το πιο απειλούμενο είδος πουλιού στην Ευρώπη, δηλαδή οι Νανόχηνες, να απειλείται ακόμη περισσότερο. Ο σημερινός αριθμός τους (στον πλέον αγαπημένο τους προορισμό διαχείμασης, λίμνη Κερκίνη) είναι μόνο 60 πουλιά. Μαζί τους ο mr Blue (με το δορυφορικό πομπό στο λαιμό) και μια Καστανόπαπια (Tadorna ferruginea) η οποία πιθανόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ακολουθεί τις Νανόχηνες. Λίγα άτομα ακόμη (ίσως 10-15 πουλιά), υπάρχουν διάσπαρτα σε άλλες περιοχές όπως η Ουγγαρία ή η Ρουμανία ή κάπου αλλού!».

Κοινοποίηση